20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Eurovision'un ilk 10'u belli oldu

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışmasının birinci yarı finalinde, finale kalan ülkelerden 10’u belli oldu. Türkiye’yi temsil eden Mor ve Ötesi yarınki ikinci yarı finalde sahne alacak.

Avrupa Yayın Birliği’ne (EBU) üye 43 ülkenin katıldığı yarışmanın birinci yarı finalinde Karadağ, İsrail, Estonya, Moldova, San Marino, Belçika, Azerbaycan, Slovenya, Norveç, Polonya, İrlanda, Andora, Bosna Hersek, Ermenistan, Hollanda, Finlandiya, Romanya, Rusya ve Yunanistan yarıştı.

Eurovision şarkı yarışması tarihinde ilk kez düzenlenen birinci yarı final sonucunda, Norveç, Polonya, Ermenistan, Azerbaycan, İsrail, Rusya, Finlandiya, Bosna Hersek, Romanya ve Yunanistan 24 Mayıs’ta yapılacak finale kaldı.

Yarışmada Türkiye’yi "Deli" adlı parçasıyla temsil eden Mor ve Ötesi, yarın ikinci yarı finalde 18 ülkeyle yarışacak.

İkinci yarı finalde Türkiye’nin rakipleri, İzlanda, İsveç, Ukrayna, Litvanya, Arnavutluk, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Belarus, Letonya, Hırvatistan, Bulgaristan, Danimarka, Gürcistan, Macaristan, Malta, Makedonya, Portekiz ve Kıbrıs Rum Kesimi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 11:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Batuhan ERKEÇOĞLU IP: 88.245.29.xxx Tarih : 21.05.2008 13:33:07

Nasılsa yine 1.olamayacağız.Bence daha güzel bir grup gitmeli.Yani dans edebilen grup olmalı.Mesela;4YÜZ,HEPSİ.Bunları da denemekte fayda var.Umarım bir daha ki senede oylamayı halka bırakırlar.Şunu da bildirmeliyim ki POP müzikten başka müzikle gitmemeliyiz.Yoksa sonumuz yine hüsran olur.Dil o kadar önemli değil,önemli olan sanatçı ve hangi müzik türü olduğudur.Teşekkürler.