23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

‘Evet bütün kadınlar benim’


İhsan DÖRTKARDEŞ Özgür CEBE, DHA

İmralı’da yatan bölücübaşı Abdullah Öcalan, örgütündeki kadınlarla ilişkileri konusunda iddialar için, ‘Evet bütün kadınlar benim’ dedi.

İMRALI Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan, yasadışı PKK/ KONGRA- GEL örgütündeki kadınlarla ilgili ilişkileri konusundaki iddialara, ‘Bunlar destansı yaklaşımlardır. Kadınlarımız yücedir; biz onların oğlu, sevgilisi ve aşığıyız. Bu bedensel değil, ruhsal, düşünsel bağlılıktır’ dedi.

Öcalan’ın geçtiğimiz çarşamba günü avukatlarıyla yaptığı görüşme çeşitli internet sitelelerinde yayımlandı. Öcalan, görüşmede, örgütten ayrılan kardeşi Osman Öcalan, cezaevinde kitap yazan Şemdin Sakık ve kadınlar konusunda şunları söyledi:

‘Ferhat alçağı (kardeşi Osman Öcalan) gitti biliyorsunuz. Ama kadınlarımız onurludur. Çok onurlu kızlarımızın olduğuna inanıyorum. Şemdin de kitap yazmış, alçak. Evet, bütün kadınlar benim. Biz kadınlarımızı karılaştırmayacağız. Onların karılaştırdığı kadınları da ellerinden alırım. Hepsi bizim, biz sınırsız birbirimiziniz; aşk budur. Bunları mülkiyet anlamında değil, ruh olarak söylüyorum. Ben hiçbirinin yüzünü görmem. Ama onlarla birbirimize böyle bağlıyız. Bir de hamamda kadın diye resim yapmış. 2 milyara satmış. Selim (Çürükkaya) de benzer şeyler yazmıştı. Cevabımız şudur: Tanrıça şeyi var, bunlar destansı yaklaşımlardır. Onların emeği var. İnanna’nın Tanrı Enki ile diyaloglarını biliyorsunuz. Kadınlarımız yücedir; biz onların oğlu, sevgilisi ve aşığıyız. Bu bedensel değil, ruhsal, düşünsel bağlılıktır. Buradaki ruhsal bağlılık önemli.’

DHA / HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 13:29:23
Güncelleme :20 Mart 2005 Pazar 13:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?