26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Evin Ana kayıp arıyor!

Kamuoyunun televizyon reklamlarından "Evin Ana" olarak tanıdığı Gönül Çil, 20 gündür kayıp olan kuzenini arıyor.

Mersin'de yaşayan Gönül Çil'in (50) kuzeni Selma Arslan (30), yaklaşık 20 gün önce bir gazetede Adana'da bir ailenin çocuk bakıcısı ilanı verdiğini gördü. İlandaki telefonu arayan Arslan, görüşme yapılması için kendisini Adana'ya çağıran kişilerin yanına gitti. Bu sırada gitmeden önce 6 yıldır birlikte yaşadığı ve iş için Trabzon'da olan Osman Ekinci'ye de (43) durumu haber verdi. Ekinci'nin kabul etmemesine rağmen, Selma Arslan Adana'ya gitti.
 

Selma Arslan Adana'ya gittikten sonra kendisinden haber alamayan Ekinci, memleketi Mersin'e dönerek, Arslan'ın çocuk bakıcılığı için görüştüğü kişinin telefonunu aradı ancak kimseye ulaşamadı.

Osman Ekinci, Arslan'ın kuzeni olan "Evin ana" lakaplı Gönül Çil'i arayarak durumu bildirdi. Gönül Çil, Adana'da Cumhuriyet Savcılığına başvurduktan sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Büro Amirliği'ne geldi. Çil, kuzeninin birlikte yaşadığı Osman Ekinci ile birlikte polise bilgi verdi.

Kuzenin yaklaşık 20 gündür kayıp olduğunu, hayatından endişe ettiğini söyleyen Gönül Çil, kuzeninin hayatından endişe ettiğini belirterek, "Kaçırılma değil ama bir tuzağa düşürme var sanki" dedi.

Türkiye'de 1 yılda 12 ila 30 yaş arasında 5 bin kadınının kaybolduğunu söyleyen Çil, "İş görüşmesine gelen kadın buhar olup uçuyor. Bu küçümsenecek bir şey değil aslında. Türkiye'nin kanayan yarası. Hani Ramazan Bayramı'nda 3 tane çocuk kayboldu nerede. Hala bulanamadı" diye konuştu.

Arslan ile 6 yıldır birlikte yaşayan Osman Ekinci ise "Beni beklemesini söyledim. Annesiyle ilgili sorunlar yaşadığı için, 'ben şansımı deneyeceğim' dedi. Ben engel olamadım. Sonra ben Trabzon'dan Mersin'e geldiğimde çocuk bakıcılığı için verilen telefon numarasını aradım. Selma hanımın eşiyim onunla görüşebilir miyim dedim. Bana telefona çıkan bir erkek 'ne görüşeceksiniz, benimle görüşün' diyor. GSM şirketinden telefonun kime ait olduğunu ve adresi öğrendik. Polis, adrese baskın düzenlemesine rağmen adres boş çıktı. Emniyetten de o numara arandı bir adres tespit edildi ama o şahsın o adreste oturmadığı belirlendi. Eşimin hayatından endişe ediyorum. Biran önce bulunmasını istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 17:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.244.135.xxx Tarih : 2.07.2010 19:56:20

yalan yada doğru organ mafyasının  çocuk kaçırmaktan vaz geçtiği bu yönteme başvurduğu söyleniyor benim başımdan şöyle bir olay geçmişti tanıdık yaklaşık 15 yaşlarındaydı genç bir çocuk abi beni ıssız bir yerde ambulanasla durdurmak istediler bende  durmadım bir süre peşimden geldiler çok korktum dedi polise haber verdik polis geldi çocukla görüştü yok canım çocuğa adres soracaklardır belkide çocuk dikkat çekmek için yalan söylemiştir gibi böyle tuhaf  ve anlamsız anlamsız konuşmuştu hatta sanki polis işi araştıracağına üstünü örtmeye çalışır gibi bir izlenim vermişti  çok garibime gitmişti bu hadise olalı 5 yıl oldu ve o tarihten sonra büyük bir çocuk kaçırma hadisesi patlak vermişti hemde bizim ilimizde balıkesirde bu günde bazı şeyler duyuyoruz ama  bunu söyledin mi paranoyakmısın kardeşim  demeye getiriyorlar