20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Eylemcilerin erkek rehineleri öldürdüğü iddia edildi

Kuzey Osetya’nın Berlan kentinde fırıncılık yapan Seyfi Doğan, saldırganların rehin tuttuğu Rus asıllı eşi Anetta Gadiava Doğan ve kızları Alana ile Milena Doğan’ın durumundan endişe duyduğunu söyledi.

"Saldırganlar erkek rehineleri öldürdü"

CNN TÜRK’E canlı yayında konuşan Seyfi Doğan, "îlk çatışmada iki kişiyi öldürdüler. Dün gecede 12 erkek rehineyi öldürüp camdan attılar. Sanırım içerde hiç erkek kalmadı" dedi.

"Saldırganlar doktor istedi"

Eşi ve 9 ve 1 yaşındaki iki kızı için dünden bu yana okulda beklediğini belirten Doğan, saldırganların su ve yiyecek yardımını hala kabul etmediklerini belirterek "saldırganlar az önce megafonlarla doktor istedi. Dün hiçbir çağrıya kulak vermemişlerdi. Bugün doktor istediler. Moskova’dan bir doktor geliyor" dedi.

Çeçenistan başbakanı Kuzey Osetya’ya gidiyor

Saldırganlarla iletişimin megafonlar aracılığıyla kurulduğunu belirten Doğan, "kimseyle görüşmeyen saldırganlar dün bu bölgenin müftüsüyle de görüşmedi. Ancak grup bugün Çeçenistan ve İnguş Cumhuriyeti başbakanlarıyla görüşmek istediğini açıkladı. Çeçenistan başbakanı yolda, geliyor" dedi.

Doğan, İnguş Cumhuriyeti başbakanına ise ulaşılamadığını kaydetti.

"Saldırganlar, camdan dışarı ateş ediyor"

Seyfi Doğan, Ajans programında okul hakkında da bilgi verdi. Saldırganların okul camlarını masa ve sıralarla kapadığını belirten "saldırganlar sürekli ateş ediyor. Bayanları önlerine alıp 10 dakikada bir camdan dışarı ateş ediyorlar" dedi.

Okulda başka Türk rehine yok

Seyfi Doğan, rehineler arasında başka Türk vatandaşının ise bulunmadığını söyledi. Kendisiyle birlikte birçok ailenin okul çevresinde beklemeye devam ettiklerini bildiren Doğan "çok kötü durumdayım, çok üzgünüm. Dünden bu yana bekliyoruz ama hala iyi birşeyler olmadı" dedi.

Okuldaki öğrenciler 7-13 yaş arası

Seyfi Doğan’ın verdiği bilgiye göre okulda 7-13 yaş arası öğrenciler okuyor. "Ortaokula kadar okunuyor bu okulda" diyen Doğan, evinin okula yakın olduğunu da belirtti. Büyük kızının dördüncü sınıfta okuduğunu belirten Seyfi Doğan, okulun anaokulu bölümünün ise bulunmadığı kaydetti.

Baba ve dedesinin Türkiye’de yaşamış olduğunu kendisinin ise 1992 yılında Rusya’ya geldiğini belirten Seyfi Doğan, Beslan bölgesinde fırıncılak yapıyor. Eşi Anetta Gadiava Doğan ise Kuzey Osetyalı.

Rehinelerin amcası: "Çocukların rehin alınmasını doğru bulmuyorum"

Kuzey Osetya’daki Beslan kentinde okulda rehin alınanlar arasında iki yeğeni ve yengesi bulunan Kafkas kökenli Çetin Doğan da, Çeçenlerin çocukları rehin almalarını doğru bulmadığını söyledi.

Çetin Doğan, eşi ve kız kardeşinin dün gece telefonlar Kuzey Osetya’da yaşayan Seyfi Doğan’la görüştüğünü belirtti. Çetin Doğan, yengesinin Viladi Kafkas Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını da sözlerine ekledi.
cnn türk
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2004 Perşembe 14:43:37
Güncelleme :2 Eylül 2004 Perşembe 16:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?