23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ezgi Gümüşoğlu’nun cenazesi İstanbul’da

Güney Asya’daki deprem ve tsunami felaketinde hayatını kaybeden ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşe Yardımcısı Ezgi Gümüşoğlu’nun cenazesi, İstanbul’a getirildi.

THY’ye ait bir uçakla sabah saatlerinde Bangkok’tan Atatürk Havalimanı’na getirilen Ezgi Gümüşoğlu’nun cenazesi, ailesine teslim edildi.

Ezgi Gümüşoğlu ile kısa süre önce evlenerek balayı için Tayland’a giden inşaat mühendisi Çetin Gümüşoğlu da, aynı uçakla İstanbul’a geldi. Deprem ve tsunami felaketinden hafif yaralı olarak kurtulan Çetin Gümüşoğlu, eşinin cenazesinin ambulansa konulması sırasında yakınlarına sarıldı ve gözyaşlarını tutamadı.

Bu arada, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu David Arnett de, sabah saatlerinde Ezgi Gümüşoğlu’nun ailesine taziyelerini iletmek üzere Atatürk Havalimanı’ndaki THY’nin kargo bölümüne geldi. Burada uzun süre cenazenin kargodan çıkarılmasını bekleyen Başkonsolos Arnett, daha sonra Çetin Gümüşoğlu ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Felaketi anlattı

Çetin Gümüşoğlu, basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, "Eşi ile birlikte bindikleri taksinin aniden azgın sulara kapıldığını" ifade ederek, şunları söyledi:

"Sulara kapılan taksi, bir iş merkezinin bodrumuna sürüklendi. Takside arka koltukta oturuyorduk ve basınçtan arka camdan fırlayarak dalgalara kapıldık. Nerede su boşluğu bulursam kendimi oraya atıyordum. Öldürmeyen Allah beni almadı ama bu korkunç faciada eşimi kaybettim. Kurtulduktan sonra bir süre tedavi gördüm. Bizim taksi ile birlikte 5 araç daha girdaba girmişti. Bodrumda zifiri karanlık vardı. İş merkezindeki faciada ben ve Taylandlı bir kız kurtuldu. Burada 98 kişi yaşamını yitirdi. Bindiğimiz taksinin şoförü de ölmüştü.”

AA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 12:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?