18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

F Tipi doktoruna işkence soruşturması

Hakkında yüzlerce şikâyet olan doktor Adnan Özer’i onur kuruluna sevk eden Tekirdağ Tabip Odası, iddiaları araştırmak için de bir komisyon oluşturdu. Adnan Özer’in görevden alınması ve cezalandırılması için Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı ile cezaevi yönetimine de çok sayıda başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinden ALPER TURGUT imzalı haberi alıntılayarak aktarıyoruz...

Hasta tutuklu ve hükümlüler tarafından ’’İşkenceye ortak olduğu, tehdit ve hakaretle tedavileri engellediği, disiplin cezaları verilmesini sağladığı ve etik davranmadığı’’ iddiasıyla şikâyet edilen Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nin doktoru Adnan Özer hakkında, Tekirdağ Tabip Odası tarafından soruşturma başlatıldı. Ayrıca Özer’in görevden alınması ve cezalandırılması için Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı ile cezaevi yönetimine yüzlerce şikâyet dilekçesiyle başvuruda bulunulduğu belirtildi.

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde yatan tutuklu ve hükümlülerin, cezaevi doktoru Adnan Özer’in görevden alınması için aylardır başvurmadıkları kapı kalmadı. Şikâyet mektupları, Tekirdağ Tabip Odası’na da ulaştı. Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Aytaç Aras , şikâyetler üzerine defalarca telefonla aradıkları ve iadeli taahhütlü mektuplar gönderdikleri Özer’in kendilerine yanıt vermediğini belirtti. Aras, doktor Adnan Özer’i onur kuruluna sevk ettiklerini kaydederek şöyle konuştu:

’’Özer’e yönelik, işkenceye ortak olduğu, idarenin ceza vermesini sağladığı, tutukluların tedavisini engellediği, etik davranmadığı yönünde çok sayıda şikâyet var. Kendisini onur kuruluna sevk ettik. Ayrıca, insan hakları kurulunda bir doktor ve bir avukatın katılımıyla komisyon oluşturuldu. Komisyon iddiaları inceleyecek.’’

’Yüzlerce suç duyurusu’
Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği’nin (TAYAD) açıklamasında, Dr. Adnan Özer hakkında cezaevi yönetimi ve Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na yüzlerce yazılı başvuru yapılmasına karşın herhangi bir gelişme yaşanmadığı vurgulandı. TAYAD’ın açıklamasında, Ağustos ve Kasım 2004 tarihleri arasında Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nin revirine çıkan Oktay Yıldız, Hasan Gökhan, Bayram Saz (5 kez), Celal Yayla, Hasan Kaya, Barış Ateş (astım hastası), Ali Koca , parmağı kesilen Gültekin Toprak, Muharrem Cengiz, Ali Uludağ, Tekin Dönmez, Zeki Doğan, Sinan Tökü ve Mustafa Erol ’un Dr. Adnan Özer’in görevli olmasından dolayı muayene olamadıkları ve tedavilerinin engellendiği ifade edildi.

’Hastayı revirden kovdu’
Yüz felci geçiren Marmara TAYAD Başkanı Orhan Eski ise mektubunda, durumunun ağır olmasına karşın revire üç gün sonra çıkabildiğini vurgulayarak ’’Doktor Özer, beni hastaneye sevk etmediği gibi iki kez de revirden kovdu. Hastalandıktan tam 7 gün sonra üçüncü defa revire çıktım. Bu kez başka bir doktor vardı. Bana Özer gibi davranmadı, hemen iğne yapıp hastaneye sevk etti. Tedavim, Adnan Özer nedeniyle bir hafta geç başlamış oldu’’ dedi.


CUMHURİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 09:51:29
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 09:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?