27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Facebook, karizmayı çizdirdi!

İngiliz gizli servisinin başına getirilen Sir Sawers ile eşinin facebook’taki sayfaları birçok özel bilgiyi içeriyor. Dışişleri Bakanlığı’nın kaldırdığı sayfayı basın utanç verici buldu

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, dış istihbarat servisi MI6’nın başkanlığını devralmaya hazırlanan Sir John Sawers ile eşinin Facebook’daki sayfasını siteden kaldırttı.
Mail on Sunday gazetesindeki habere göre, 2007 yılından bu yana İngiltere’nin BM Daimi Temsilciliği görevini yürüten Sir John Sawers’ın eşi Leydi Shelley Sawers’ın sosyal paylaşım sitesinde hazırladığı sayfaya, “bilinmemesi gereken” çok sayıda unsurun bulunduğunun tespit edilmesi sonucunda yasak geldi.

İngilizler huzursuz oldu
Dışişleri Bakanlığı’nı rahatsız eden olay İngiliz basını tarafından da ‘utanç verici’ olarak tanımlandı. Bakanlık tarafından fark edilmesinin ardından, Sawers çiftinin bütün ilişkilerini deşifre eden sayfa Facebook’tan silindi.

Eşinin düzenli olarak güncelleştirdiği sayfada John Sawers’ın plajda mayolu hallerinden doğumgünü partilerine kadar çok sayıda ailevi fotoğrafın bulunduğu kaydedildi. Ayrıca, çiftin Yahudi Soykırımı’nı inkar eden tarihçi David Irving ile bağlantısı olduğu iddia edilen eski diplomat Hugo Haig-Thomas ile fotoğraflarının da İngilizleri huzursuz ettiği belirtildi.


Avam Kamarası Terörle Mücadele Komisyonu Başkanı Patrick Mercer yaptığı açıklamada, Sawers çiftinin tedbirsiz davranışlarının kendisinde büyük hayal kırıklığı yarattığını dile getirerek, “Bu tür insanların bu tür hataları yapmamalarını beklerdim” diyerek durumu esefle kınadı.


Liberal Demokrat Parti Dış İlişkiler sözcüsü Edward Davey ise, Başbakan Gordon Brown’dan bir soruşturma açtırmasını ve ortaya çıkan detayların Sir John Sawers’ın MI6 başkanlığını devralmasına engel teşkil edecek nitelikte olup olmadığına bakılmasını talep etti.

 

...
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 23:06:38
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 23:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?