24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Facebook aşkı bu hale getirdi

 

 

Kartal’da 4 yaşındaki bir çocuğa akılalmaz işkence yapıldı. İddiaya göre Manisa’da ailesiyle yaşayan ve bir süre önce kocasından boşanan Fadime Esen, internette Facebook üzerinden tanıştığı Yakup Arslan ile arkadaşlığı ilerletip “İstanbul’a gel” teklifini kabul etti. Bir ay önce 4 yaşındaki oğlu Y.’yi yanına alıp Kartal Cevizli’ye gelen genç kadın, metro inşaatında çalışan Yakup Arslan’la birlikte yaşamaya başladı. Yakup Arslan, “Kendisiyle telefonda tanıştık. Onu yanlışlıkla aramıştım. Arkadaşlığımız böyle başladı” diyerek nasıl tanıştıklarını da anlattı.

"OĞLUMU KURTARIN"

Ayrı yaşadığı eşiyle boşanma aşamasında olan Yakup Arslan, bir süre sonra hem genç kadını hem de küçük çocuğu dövmeye başladı. Günler geçtikte dayaklar işkenceye dönüştü. Dayakların hem kendisi hem de oğlu için dayanılmaz hale gelmesi üzerine Fadime Esen, giriş kattaki evinin balkonundan atlayarak kaçtı. Polise sığınan Fadime Esen, sürekli dayak yediğini söyleyerek “Oğlumu kurtarın, yoksa öldürecek” diye yardım istedi.

Bunun üzerine polis, Cevizli’deki eve operasyon düzenledi. Eve gelen polis, 4 yaşındaki çocuğu yara bere içinde ve baygın buldu. Hastaneye kaldırılan küçük Y.E. yoğun bakıma kaldırıldı. Yakup Arslan ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan küçük çocuğun işkenceye maruz kaldığı anlaşıldı. Doktorlar, kafası duvara vurularak şişen çocuğun, vücudunda sigara yanıklarına rastlandığını, cinsel organında ısırıklar olduğunu, bir tırnağının da dişle koparıldığını bildirdiler. Baygın olan çocuğun durumunun ciddiyetini koruduğu ve iç kanama tehlikesine karşılık gözetim altında tutulduğu öğrenildi.

"GÖZÜM KARARDI YAPTIM"

Yüzünde morluklar olduğu görülen anne Fadime Esen de hastaneye sevk edildi. Esen, oğlunu bu hale getirenin Yakup Arslan olduğunu iddia ederek şikâyetçi olduğunu söyledi. Yakup Arslan ise küçük çocuğun yaramazlık yaptığını belirterek şunları söyledi: “İki gün önce kavga ederken Y., ağlayarak çişinin geldiğini söyledi. Sinirlendim ve çocuğu dövdüm. Bu sabah yine tartıştık. Çocuk yine ağlıyordu. Kendimi kaybettim. Gözüm karardı. Ne yaptığımı hatırlamıyorum.”

İNSANLIĞI SIZLATAN RAPOR

Kartal Yavuz Selim Hastanesi’nde gözetim altına alınan talihsiz çocukla ilgili rapor ise işkenceyi ve dayağı gözler önüne serdi. Raporda çocuğun uğradığı işkence şöyle anlatıldı: “İki göz çevresinde morluk, kulak arkalarında ödem, iki kolunda morluk, ellerinde ısırıklar, sağ elinin ikinci parmağının tırnağı çekilmiş. Göğsünde, iki ayağında morluklar, sağ ayakta diş izleri bulunuyor. Penis üzerinde diş izi, yüz ve boyunda ödeme rastlandı. Kafası sert bir cisimle darp edilmiş, kafasında şişikler, vücudunun bazı bölümlerinde ise sigara yanıkları görülmüştür.”

BABA: "OĞLUMU ALMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIM"

Fadime Esen’den 2.5 ay önce boşanan Şerif Ali Esen, mahkemenin 4 yaşındaki oğulları Y.’yi annesine verdiğini söyleyerek, “Konuşmak istemiyorum. Ama oğlumu almak için bütün resmi girişimlerde bulunacağım” dedi.
 

...
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 10:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?