19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Facebook'zede oldular!

Facebook ve Twitter'daki 'Başbakanlık her başvurana 500 TL burs veriyor' haberi üzerine 3 günde 250 bin kişi başvurdu, Başbakanlık 'kilitlendi'.

“Biraz önce arkadaşım aradı ve herkese Başbakanlık tarafından BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) bursu verildiğini söyledi. Araştırmalarım sonucunda haber büyük ihtimalle şehir efsanesi. Ama araştırmalarımız devam etmekte. Sitemizi takip ediniz.”

Bazı internet sitelerinin yanı sıra Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarında da dolaşan benzer ‘haberler’ üç gün içinde Başbakanlık’ın santralını kilitlemeye yetti. Telefonla ya da elektronik ortamda BİMER’i soru bombardımanına tutan vatandaşlar, burs koşullarını öğrenmeye çalıştı. Üç gün içinde Başbakanlık’a yapılan başvuru sayısının 250 bine ulaştığı belirtildi. Vatandaşlara laf anlatmaktan yorulan Başbakanlık çareyi resmi açıklama yapmakta buldu:

“Bazı internet siteleri ve sosyal paylaşım ağlarında Başbakanlığın üniversite öğrencilerine 500 TL’lik burs verdiğine ilişkin asılsız haber ve yorumlar yapılmaktadır. Burs ve krediler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla Başbakanlığın burs verme uygulaması söz konusu değildir. Asılsız haberlerle vatandaşları yanıltan ve kamu kuruluşlarını gereksiz yere meşgul edenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Radikal
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 09:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?