19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Faciaya zincirli protesto

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Enver Öktem, hızlandırılmış tren projesini devreye sokan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ı, kendini raylara zincirleyerek protesto etti.
Ankara Garı’na gelen CHP Milletvekili Öktem, Pamukova’da 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan hızlandırılmış tren kazasını saygı anlamında gerçekleştirdiği protesto eyleminde kendisini raylara zincirle bağlayarak sorumluların yargı önünde hesap vermelerini istedi. Raylara zincirle bağlı olarak bir basın açıklaması yapan Öktem, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek yaralılara acil şifa diledi. Öktem, kazanın üzerinin örtbas edilmek istendiğini belirterek, "Basit bir kaza gibi topluma sunulmak isteniyor" dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, makinistlerle görüştürülmemesini de eleştiren Öktem, "Asıl sorumlu makinistler değil. Bu projeyi bilim adamlarına rağmen hayata geçirenlerdir" diye konuştu. Hükümet’in istifa etmesi gerektiğini söyleyen Öktem, önlem alınmaması halinde bu tip kazaların devam edeceğini ifade etti. Öktem, asıl suçluların belirlenerek yargı önüne çıkarılmasını istedi. Başbakan Erdoğan’ın ’kazadan rant çıkarmak isteyenler var’ sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Öktem, "Bu tepki Devlet Demiryollarının organize ettiği planlı bir tepki. Bu, partizanca bir yaklaşım olamaz. Türkiye’yi çiftlik olarak görüyorlar. Diktatör edasıyla önüne geleni azarlıyor" şeklinde konuştu. Öktem, daha sonra beyaz masaya giderek bir şikayet dilekçesi verdi.
ANKARA- İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 12:37:09
Güncelleme :27 Temmuz 2004 Salı 20:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil yanaray IP: 217.131.191.xxx Tarih : 28.07.2004 11:23:46
sn Enver öktem şu anda başbakanı suçlayarak halka başbakanı kötülüyerek iyi gözükmeye çalışmayın şu anda parti zamanı degil acılı ailelerin acısını paylaşma zamanı kendinizi zincire vurarak halkın gözünü boyamaya çalışmayın baibakanımız bugüne kedar iyi bir yöneticilik yaptı sesiniz çıkmadı sustunuz uzaktan izlediniz açık bulunca milletin acısını paylaşmak yerini başbakanla ugraşmayı tercih ediyorsunuz sadece size şunu söylüyorum yaptıgınız çok ayıp. devlet yetkililerimizin (tecrübesizce)yapılan yanlışları var tabiki onlarında anne ve babaları gözü yaşlı bırakmayı isterlermiydi hayır ama olmuş bir hata hatanın bedelide agır lütfen daha fazla bir sorun çıkmasını istemiyorsanız üzerlerine gitmeyin bu kendilerine bir ders olmuştur başbakanlıkta bir tecrübe kazanmıştır SAYGILARIMLA (KARADAGLİ_3@HOTMAİL.COM)