18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Fahişe öğrenciler' ne çıktı?

’Fahişe öğrenciler’ fotoğrafları mizansen

Bir grup Fransız genç, ülkelerinin önde gelen dergilerinden Paris Match’ın düzenlediği "yoksul öğrenciler" temalı yarışmaya, sözde fuhuş yapan öğrencilerin dramını anlatan fotoğraflar gönderdi.

Birinci seçilen gençler, 5 bin euro ödülü alacakları törende fotoğrafların mizansen olduğunu açıkladılar. Fotoğraflarda, Fransa’daki öğrencilerin içler acısı háli gözler önüne seriliyordu. Bir karede kira parasını ödemek için fuhuş yapan kız öğrenciler, ötekisinde ise çöp tenekesinde yemek arayan erkek arkadaşları görülüyordu.

Paris Match , öğrenciler arasında düzenlediği geleneksel fotomuhabirlik yarışmasında, bu yıl bu fotoğrafları ödüle layık gördü. Strasbourg Üniversitesi’nde okuyan Guillaume Chauvin ve Remi Hubert adlı gençler, geçen çarşamba ödül törenine katıldılar. 5 bin euro değerindeki çeki almadan önce okudukları açıklama, davetlileri şoke etti: "Fotoğraflarımız tamamen mizansen. Basının bir bölümünde görülen röntgenciliğe ve herşeye kolayca inanmalarına neden olan safdilliğe karşı güçlü bir sanatsal duruş sergilemek istedik."
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 09:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?