17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Fay hattı Manchester'da kırıldı: 6.2

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe, rakibinin hızlı forvet oyuncuları karşısında savunmasında büyük açıklar verdi.

Yakaladığı pozisyonlardan üçünü golle sonuçlandıran İngiliz ekibi devreyi büyük bir avantajla tamamladı.

Fenerbahçe bu devrede orta alanda da rakibinin baskılı futbolu karşısında etkili olamadı ve rakip kalede gol pozisyonu bulamadı.

5’nci dakikada Van Nistelrooij’un ceza yayı üzerinden şutunda, top kaleci Rüştü’de kaldı.


7’nci dakikada Fatih’ten kaptığı topla soldan ilerleyen Kleberson, meşin yuvarlağı ceza alanına ortaladı. Giggs bomboş pozisyonda kafaylatopu filelere yolladı: 1-0

12’nci dakikada Bellion’un sağdan ceza alanına ortaladığı topa Van Nistelrooij uygun durumda vuramadı.

14’üncü dakikada Rooney, Deniz’i geçerek ceza alanına girdi. Kaleci Rüştü’den de sıyrılan Rooney çapraz pozisyondan vuruşunu yaptı. Ancak,meşin yuvarlak üstten auta gitti.

17’nci dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan topla buluşan Rooney, hızla ceza alanına sokuldu. Rooney düzgün bir vuruşla topu kaleci Rüştü’nün üzerinden filelerle buluşturdu: 2-0

29’uncu dakikada Ümit’ten şık bir vücut hareketiyle sıyrılan Rooney, ceza alanı dışından sert bir vuruşla takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-0 Karşılaşmanın ilk yarısı Manchester United’in 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı golle başladı

46’ncı dakikada Alex’in soldan kullandığı korner atışından gelen top, Manchester United savunma oyuncularından sekerek Nobre’nin önünde kaldı. Bu futbolcu sert bir vuruşla Fenerbahçe’nin ilk golünü kaydetti: 3-1

54’üncü dakikada Manchester United’in ceza yayı üzerinden kazandığı serbest vuruşu kullanan Rooney, mükemmel bir vuruşla kendisinin üçüncü takımının dördüncü golünü kaydetti: 4-1

59’uncu dakikada Alex’in bu kez sağ taraftan kullandığı korner atışından gelen topu, Manchester United savunması yine uzaklaştıramadı. Boşta kalan topu önünde bulan Nobre’nin yakın mesafeden vuruşunda kaleci Carroll topu çıkarmayı başardı. Ancak, savunmanın uzaklaştıramadığı topu, Tuncay sert bir vuruşla filelere gönderdi: 4-2

78’nci dakikada Gary Neville’in sağdan ceza alanına ortaladığı topu göğsüyle kontrol eden Van Nistelrooij, Deniz’den de sıyrıldıktan sonraplase bir vuruşla takımının beşinci golünü attı: 5-2

81’inci dakikada Deniz’in büyük hatası sonucu bir anda savunmanın arkasında topla buluşan Bellion, yerden düzgün bir vuruşla topu Fenerbahçe ağlarına yolladı: 6-2

86’ncı dakikada Serhat’ın sağdan ortaladığı topa Ümit bekletmeden vurdu. Top yan direkten geri geldi. Karşılaşma, Manchester United’in 6-2 üstünlüğüyle sona erdi.


Maçın ardından yapılan açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Manchester United’e 6 - 2 yenildikleri karşılaşma sonrası yaptığı çıklamada, "Rakibimiz neredeyse yakaladığı pozisyonların tamamını golle sonuçlandırdı" dedi.

Maçın ilk yarısında Manchester United’in üç pozisyona girdiğini ve 3 - 0 üstünlük sağladığını anlatan Daum, "İkinci yarıya çıkarken maçı lehimize çevirmeyi hedefliyorduk. Golüde bulduk, daha sonra serbest vuruştan yediğimiz gole rağmen maçı bırakmadık ve bir gol daha attık. Fakat Manchester United bundan sonraki bölümde de girdiği pozisyonları gole çevirmeyi başardı" diye konuştu.

Uluslararası karşılaşmalarda daha tempolu futbol oynamak ve daha iyi pas yapmak gerektiğini vurgulayan Daum, şöyle devam etti: "Bu maçta rakibimizin tempolu oyununa ve isabetli paslarına karşılık veremedik, bundan ders almalıyız.

Belki bu farklı yenilgi, bundan sonra ligde ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız karşılaşmalarda bizim için daha iyi sonuçlar doğurabilir.

Sonuçta farklı yenildik, biz de girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilsek, maç 6-5 gibi bir skorla bitebilirdi. O zaman herkes inanılmaz maç oldu yorumunu yapardı.

Servet’in cezalı olması nedeniyle savunmada Fatih Akyel’e görev verdiğini anlatan Daum, ilk yarıda üçlü savunmayla başarılı olamadık ve üç gol yedik.

Ancak, ikinci yarıda dörtlü savunmaya dönmemize rağmen üç gol daha yedik yorumunda bulundu.

Alex Ferguson’un açıklamaları

Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, Fenerbahçe’yi 6 - 2 yendikleri karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, “İstanbul’da bizi zorlu bir rövanş beklediğini biliyorum” dedi.

Türk takımlarıyla İstanbul’da oynadıkları maçların her zaman zorlugeçtiğini ifade eden Ferguson, ’’Umarım Fenerbahçe ile yapacağımız rövanş maçına kadar ihtiyacımız olan puanları toplamış oluruz’’ diye konuştu.

Ferguson, Türk gazetecilerin, ’’Bu galibiyet, Fenerbahçe’ye karşı 1996’da aldığınız 1 - 0’lık yenilgiyi unutturdu mu?’’ şeklindeki sorusuna, ’’Üzerinden çok zaman geçti. Zaten unutmuştum’’ diye yanıt verdi.

Ferguson, başka bir soru üzerine, Fenerbahçe’de en beğendiği futbolcuların, Serkan, Tuncay,
Van Hooijdonk ve Nobre olduğunu ifade etti.
cnn turk
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 09:37:50
Güncelleme :29 Eylül 2004 Çarşamba 11:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?