19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Fazla seksi olduk!

Satış gelirlerinde düşüş yaşayan Victoria's Secret, 'hanımefendi' tasarımlara yöneliyor.

Seksi iç çamaşırları ve ses getiren moda şovlarıyla tanınan Victoria's Secret, şirket yatırımcılarıyla yaptığı bir basın toplantısında şaşırtıcı bir itirafta bulundu. Victoria's Secret CEO'su Sharen Jester, şirketin farkında olmadan 'aşırı seksi' olduğunu, hatta 'yanlış' bir seksilik imajına özdeş hale geldiğini açıkladı. Şirketin son yıllarda düşen satışlarıyla ilgili olarak Jester, "Yola çıktığımız felsefeyi unuttuk, yeniden şuh ve hanımefendi çizgilere geri dönmemiz gerekiyor."

SATIŞLAR DÜŞTÜ 

Dünyanın en büyük iç çamaşır firmalarından Victoria's Secret'ın çizgilerinde yapacağı 'seksilik ayarı' piyasadaki tüm iç çamaşır dizaynlarını da etkileyecek. Victoria's Secret'ın satış geliri 5 milyar dolar, ancak şirket son aylarda satışlarında ciddi düşüşler yaşadı. Bunun önemli nedeni ortadirek mağazaları Target, J.C. Penney ve Kohl's gibi devlerin ve gençler arasında güçlü bir marka olan Abercrombie & Fitch'in iç çamaşırı için oluşturdukları alt markaların Victoria's Secret'ın pazar payını kemirmesi.

KREDİ DERECESİ GERİLEDİ

Victoria's Secret'ın dünya çapında 1.000'den fazla mağazası bulunuyor, bu mağazaların yarısı yeniden dekore edilecek ve 'daha ciddi' bir imajla yenilenecek. Yılbaşlarında Victoria's Secret defileleri ise devam edecek. Victoria's Secret markasının sahibi Limited şirketi, 2007 dördüncü çeyrekte satışlarında yüzde 12'lik bir düşüş görmüştü, Wall Street'te şirket hisseleri de yüzde 11 düşüş yaşayınca Standard & Poor's şirketin kredi notunu BBB-'ye indirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 12:47:45
Güncelleme :3 Mart 2008 Pazartesi 12:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?