19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Federasyon'da ilginç hırsızlık

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun merkez binasında ilginç bir hırsızlık yaşandı.

Federasyonun ceza kuruluna bağlı bilgisayar çalınırken, yerine bir kutu içinde canlı beyaz fare bırakıldı.

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, yaşanananların ceza kurulu tarafında ömür boyu men cezası verilen milli voleybolcu Burak Hascan'ın olayının hemen ardından olmasını ilginç bir tesadüf olarak niteledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun merkez binasında ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu içinde bulunan federasyonunun ceza kurulu bilgisayarının bulunduğu odaya gece saatlerinde hırsız girdi.

Ceza kurulunun bilgisayarının bulunduğu odaya giren hırsız, odada bulunan bilgisayarlardan sadece içinde ceza bilgilerinin bulunduğu bilgisayarı ve monitörü çaldı.

Hırsız, ayrıca çaldığı bilgisayarın bulunduğu yere bir karton kutu içinde canlı beyaz fare bıraktı.

Sabah saatlerinde, odaya gelen federasyon çalışanları gördükleri manzara karşısında şok oldu. Federasyon çalışanları bilgisayarın bulunduğu yerde beyaz fare görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Olay yerine hemen karakol ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. Uzun bir çalışma yapan olay yeri inceleme ekipleri, gerekli delilleri topladıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, yaşananların ceza kurulu tarafında ömür boyu men cezası verilen milli voleybolcu Burak Hascan'ın olayının hemen ardından olmasını ilginç bir tesadüf olarak niteledi.

Başkan Karabıyık, bilgisayarın yerine beyaz bir farenin bırakılmış olmasının çok ilginç olduğunu belirterek, "Akşam özel kurumumuzun evraklarının olduğu özel odaya girilmiş, bilgisayar kasası alınmış. Kasa yerine de beyaz bir fare bırakılmış.

Bu çok ilginç bir olay. Odada başka bilgisayarlar, başka evraklarda var. Sadece ceza bilgilerinin içinde bulunduğu bilgisayar çalınmış. Bunu ilginç hale getirene de gülüyorum. Bir mukavva kutunun içinde beyaz bir fare bırakılmış.

Daha önce gördüğüm ve duyduğum bir olay değil. Çok enteresan. Sadece gülüyorum" dedi.

Erol Ünal Karabıyık, yaşanları Burak Hascan olayına bağlamanın çok iddialı bir iddia olacağını ancak bunun ilginç bir tesadüf olduğunu söyledi.

Karabıyık, Burak Hascan ve avukatı Osman Buldan'ın düzenlediği basın toplantısıyla ilgili olarak ise, "Bizim mevzuatı bilmediğmiz söyleniyor. Söylenenler de yanlış.

Mevzuatta 3 kere kontrol nerede var ? Getirsinler tartışalım. Benim doping mevzuatının tamamını bilme gibi bir zaruriyetim yok ama bildiğimi düşünüyorum. O avukatla da tartışırım. 'Öyle yeniden başlamak gerekirmiş, başlamak için üç test yaptırmak gerekirmiş' gibi ifadelerin hiçbiri doğru değil. Okudukları maddeyi de anlamamışlar.

Ben bu maddeyi çok detaylı inceledim. 'Savunma hakkı verilmedi' diyorlar. Burak'ın elimizde 2 tane yazılı savunması var. Ceza kurulu, yönetim kuruluna bağlıdır. Başkana bağlı değildir.

Ceza kurulu bana bağlıymış gibi gösteriliyor. Hepsi bağımsızdır. Voleybol Federasyonu'nun mevzuatını incelemeden kendilerine göre birşeyler söylüyorlar. Herhalde avukat, Burak Hascan'ı kullanarak şöhret peşinde" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 15:24:10
Güncelleme :18 Ekim 2008 Cumartesi 15:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?