20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Felakete balayında yakalandı

Güney Asya’daki tsunami faciasından etkilenen Türkler arasında ilk ölüm haberi Tayland’dan geldi. Balayı için Tayland’a giden ve bir haftalık evli olan Çetin-Ezgi Gümüşoğlu çiftini tsunami ayırdı.

Amerikan şirketi Parsons’un Türkiye temsilciliğini yapan ve İstanbul’un ulaşım projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Dr. Çetin Gümüşoğlu, sığındığı bodrum katında yaralı olarak kurtuldu. ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Yardımcısı 34 yaşındaki eşi Ezgi Gümüşoğlu ise azgın dalgalara yenik düştü.

Ezgi Gümüşoğlu’nun cenazesi, olaydan hemen sonra Bangkok’a giden aile yakınları tarafından Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkarıldı. Ezgi Gümüşoğlu’nun cesedinin tanınmayacak halde olduğu öğrenildi. Kanalizasyondan çıkan atık suları yuttuğu için ciğerlerinden su çıkarılan ve antibiyotik tedavisi gören Çetin Gümüşoğlu’nun sağlık durumunun ise düzeldiği belirtildi.

Bu arada Phuket’in Knabi bölgesindeki bir hastane morgunda da, bir Türk’ün olabileceği bildirildi. Bölgede bulunan Bangkok Büyükelçiliği Müsteşarı Avni Aksoy’un elindeki bilgilerle bu ceseti tam olarak teşhiş edemediği, Türkiye’den aile yakınlarının gelmesinin beklendiği vurgulandı.

Kayıp Türk sayısı 61'e indi

Dün saat 17.00 itibariyle deprem bölgesinde kendilerinden haber alınamayan Türklerin sayısı 61’e indi. Singapur’da haber alınamayan 2 Türk vatandaşı, Türk makamlarına başvurarak, sağ olduklarını bildirdiler.

Seks turizmi gizliliği

Tayland’da haber alınamayan Türkler arasında seks turizmi için bu ülkeye gidenler olduğu da tahmin ediliyor. Bu Türklerin, isimlerinin ortaya çıkmaması için yetkili makamlara haber vermedikleri ve Türkiye’deki arkadaş çevrelerinin Tayland’a ihtiyaçlarını getirmelerini bekledikleri sanılıyor.

Kayıp Türk sayısı

Tayland: 32
Hindistan: 5
Endonezya: 8
Maldivler: 5
Malezya: 4
Myanmar: 3
Sri Lanka: 4

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 10:01:21
Güncelleme :31 Aralık 2004 Cuma 10:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?