20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Feldkamp restini çekti

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Karl Heinz Feldkamp, bugün Adnan Polat ve Adnan Sezgin ile uzun süren bir toplantı yaptıklarını ve 31 Ocak'a dek yapılacakları konuştuklarını söyledi.

Alman teknik adam, baştan yapılan planlar gereği 35 kişilik kadroyu düşürdüklerini ve bu dönemde puan cetvelinde üste olmayı hedeflediklerini belirten Alman teknik adam, "İkinci olarak takımdaki futbolcuların performanslarını değerlendirip, bize katkı sağlayacak yeni oyuncuları takıma takviye etmeyi, performansları bize uymayan oyunculardan da ayrılmayı planladık. Şimdiye dek ulaştığımız nokta da bizden beklentilerin yüksek olmasını gerektiriyor. Türkiye liginde puan cetvelinin üst sıralarındayız, UEFA ve Türkiye Kupası'nda da varız," dedi.

'Beraber çalışacaksak ara transferde 4 futbolcu alınmalı'

31 Ocak'ta da transfer dönemi dolduktan sonra hoca olarak yaptıkları çalışmaları değerlendireceğini belirten Feldkamp, "Beraber mi çalışacağız, yoksa birbirimize karşı mı çalışacağız. Oradaki değerlendirmeler yapılır. Beraber çalışıyor demek transfer döneminde aramıza 4 futbolcunun katılmasını gerektirir. Vermemiz gereken kimi oyuncularımız var. Bunun yanısıra en çok istediğim, hoca olarak hem futbolcularımın hem de tüm Galatasaray camiasının bu başarıyı istediğini bir daha görmek, hissetmek. Eğer bunun dışında başka konulara öncelik veriliyorsa da bunu görüyorsam, bunu hissediyorsam onun sonuçlarını ben kendim değerlendireceğim. Bu takımı her zaman savunacağım. Takım bunu hak etti. Yaptığımız bu işi de hiç kimsenin bozmasına izin vermeyeceğim. Bu düşüncede olan varsa onlarla da bunun mücadelesini vereceğim. Gelecek için en önemli konu bu," diye konuştu.

'Hiç transfer olmazsa istifa edebilirim'

Feldkamp, ''İstedikleriniz olmazsa ayrılmayı mı düşünüyorsunuz?'' biçimindeki soruya ise şu yanıtı verdi: ''Yok öyle birşey. Söylediklerim spekülasyonlara açıksa istediğiniz spekülasyonu yapabilirsiniz. Hedefi olan insanların şimdiye kadar olanları, olmayanları görüp değerlendirmesi lazım. Bu konuda spekülasyon yapılacak hiçbir şey yok. Burada söylediğimi kesinlikle değişik bir biçimde yinelemeliyim. 'Beraber olmayacağız' diye birşey söylemedim. Bunu söylerken de takımla ve başarımızla ilgili beklentilerimin bütün yönetim kurulunca desteklenmesini isteme düşüncesiyle söyledim. Tüm Galatasaraylılar'ın üstte kalmamızı istediğini gerçekten hissetmek istiyorum. Takımımız da bunu haketti.''

Alman teknik adam, ''Size bir bütçe verildi mi?'' sorusu üzerine, ''Ben o konuda görüşmedeyim. O rakamı da belirtmeye ihtiyaç yok. Şimdiye dek beraberinde para getirecek futbolcu bulamadım'' dedi.

Feldkamp ayrıca, ''Hiç transfer olmazsa istifa eder misiniz?'' sorusunda da, ''Onu sormak istiyorsanız, evet'' yanıtını verdi.

'Gönderilecek futbolcular da var'

Ankara'da Ankaragücü ile yapacakları maçtan sonra takımdan gidecek oyunculara tebligat yapılacağını kaydeden Feldkamp, ''Tabii gönderilecek futbolcular da alınacak futbolculara bağlı'' diye konuştu.

Feldkamp ayrıca, ''Almak istediğim kaleciyi alabilirsek evet. O paketin içinde sorumluluk üstlenmesi gereken biri de o. Kalecilerim de 6 aydır bu konudan bilgililer'' dedi.

'Barusso genç ama yaşıtlarından ileri düzeyde'

Alman çalıştırıcı, G.Saray başkanvekili Adnan Polat'ın anlaşmaya vardıklarını açıkladığı Barusso hakkında ise, ''Genç bir futbolcu. Onu alırsak yine bizim takımdan genç ve deneyimsiz bir oyuncunun gitmesine izin verebiliriz. Bu takıma daha deneyimli oyuncuların katılmasını istiyorum. Bu da bir sır değil. Bu işler aynı zamanda parasal konular. Örneğin 2 milyonumuzun olduğu yerde 10 milyon harcamamız mümkün değil. Bütün yönetimimizin 'Şu kadar paramız var, şu kadar harcayabiliriz' demesi gerekir. Barusso genç ama yaşıtlarından ileri düzeyde bir oyuncu. Linderoth'un oynadığı mevkide başka bir oyuncu düşünüyorum. O da orada tamamlayıcı bir futbolcu olacak. O yüzden isimler üzerinde tam konuşmayalım. Bu alınanlar verilenlerden sonra sportif yönden futbol olarak daha iyi bir yere geleceğimizi düşünüyorum," dedi.

Feldkamp, sakatlıklardan da sözederken, bu dönemde başlarına gelebilecek herşeyin geldiğini ifade ederek, ''Isınırken bile oyuncularımız sakatlanıyor. Nonda'nın sakatlığında olduğu gibi. Futbolculuk ve antrenörlük kariyerimde çok şey gördüm. Bunların yanısıra şimdiye dek yaşanmamış yeni olaylarla da karşılaşıyorum. Ankaragücü maçında Nonda aramızda olmayacak. Takım kadrosunu kurarken de PAF'tan 2 oyuncu daha alacağız. Ankaragücü maçında son oynadığımız maçtan daha kötü bir maç oynamayacağız. Bu maçın da aynı statta olması iyi bizim için. Takımla kendi aramızda yaptığımız çalışmalardan, konuşmalardan şunu biliyorum. Belki isim olarak başka bir takım görmeyeceğiz ama düşünce olarak istek olarak çok farklı bir takım göreceğiz'' diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 20:36:05
Güncelleme :26 Ocak 2008 Cumartesi 08:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?