17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Felluce'de, ABD'nin gidişi 'şükür namazı' ile kutlandı

Irak’ın Felluce Kenti’nde konuşlanan ABD askerlerinin şehirden çekilmesi nedeniyle, kentin en eski ve büyük camisi El Muhammediye’de bugün bir şükür namazı kılındı. Şükür namazına, mücahitler ve yeni Irak ordusuna atanan eski generaller de katıldı.

Şükür namazını kıldıran cami imamı Muhammed Ahmed el Duleymi, "Bugün Felluce’de önemli bir gün. Amerikalılar’ı nihayet buradan çıkardık. Savaşımız daha bitmedi. Amacımız, Irak’ta bulunan tüm ABD’lileri ve Koalisyon güçlerini Felluce’den çıkartmak" dedi.

İmam El Duleymi, "ABD’lilerle aramızda çıkan savaşta; yaklaşık 580 civarında Felluceli kadın, çocuk ve mücahit şehit oldu. 3 binden fazla da yaralımız var" diye konuştu.

Bu arada, kazanılan zafer nedeniyle Felluce sokaklarında sevinç gösterileri yapıldı.
Öte yandan Felluce’nin iç bölgelerinde, halen Iraklı direnişçilerle ABD askerleri arasında çatışmalar aralıklarla sürüyor. Bölgede yaşayan ve 3 günden bu yana evinden dışarı çıkmayan Kamil Abdullah, "ABD askerleri belli bölgelere yerleştirdiği keskin nişancılar sayesinde mahalleden çıkan herkesi öldürüyor. Zaruri olan ihtiyaçlarımı dahi karşılayamıyorum. Çıktığım anda öldürülmekten korkuyorum" açıklamasında bulundu.

FELLUCE
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 17:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?