20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Felluceli bebeğin inanılmaz kurtuluşu

Irak'ın Felluce Kenti'nde yapılan operasyonlarda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden hamile kadından dünyaya gelen bebeğe, Bağdat'ta 8 çocuklu bir aile sahip çıktı.
"Abdullah" adı verilen bebeği sahiplenen Um Barık adlı kadın, talihsiz yavruyu susturmak için emzirmek istediğinde sütünün geldiğini gördü.
Irak'ta, ABD operasyonlarında yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Felluce'den Bağdat'a uzanan inanılmaz bir olay yaşandı.
Felluce'deki operasyonlar sırasında 25 kişinin hayatını kaybettiği binada başından ağır yaralanan hamile kadın, getirildiği Bağdat'ta kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kadını kurtaramayan doktorlar, yaptıkları operasyonla kadının karnındaki bebeğin doğmasını sağladı. Talihsiz kadını Bağdat'a getiren minibüsün şoförü Raid Salih İsmail, ağır yaralı kadının öldüğünü, karnındaki bebeğin ise kurtarıldığını öğrendiğinde şaşkına döndü.
Raid Salih İsmail'in komşusu 8 çocuklu Barık ailesi, olayı öğrendikten sonra bebeğin bulunduğu hastaneye koştu.
Hasta durumdaki bebeği sahiplenen Barık ailesi, doktora götürüp tedavi ettikleri şanslı çocuğa "Abdullah" adını verdi. 10 nüfuslu Barık ailesi, Bağdat'ın El Turaf Semti'ndeki gecekondularına getirdikleri Abdullah'a, evlerinin bir ferdi gibi bakmaya başladı.
Anne ve babası Felluce'deki operasyonlarda ölen "Abdullah", Barık ailesine bazı inanılmaz olaylar da yaşattı.
Abdullah'ı evlat edinen Um Barık adlı kadın, bebeği emzirmek istediğinde sütünün aktığını gördü.
Abdullah'ın bakımını annesi Um Barık'a bırakmayan İkaf Barık, bebeğin evlerine geldiğinde çok hasta olduğunu, doktora götürerek onu tedavi ettirdiklerini söyledi. Abdullah'ın durumunun şu an çok iyi olduğunu ifade eden İkaf Barık, "Onu çok sevdik. Allah'tan, bir yakının çıkmamasını ve bizimle kalmasını istiyoruz" dedi.
Baba Ebu Barık ise, "Bize, 'Abdullah'ın, annesi öldükten sonra doğduğu' bilgisi ulaştı. Ailesinin diğer üyeleri de, Felluce'deki çatışmalarda ölmüş. İlk olarak Abdullah'ın nerede olduğunu tespit ettik. Sonra onu evimize getirdik. Bulduğumuzda, doğum kanları bile temizlenmemişti. Hastaydı. Temizledik, doktora götürdük, tedavi ettirdik. Daha sonra da yakınlarını aramaya başladık. Bize geleli 2 haftayı geçti ama halen onu sahiplenen çıkmadı" diye konuştu.
"Abdullah" adını verdikleri şanslı bebeği kendi çocukları gibi sevdiklerini kaydeden Ebu Barık, bebeği eşi Um Barık'ın emzirdiğini belirterek, Um'un 8 ay önce sütten kesildiğini buna rağmen emzirme sırasında süt oluştuğunu anlattı.
Abdullah'a hamile yaralı kadını Felluce'den Bağdat'a getiren minibüsün şoförü Raid Salih İsmail de, çatışmalar sonrasında minibüsü ile Felluce'ye yardım amaçlı gıda taşımaya başladığını, kentten dönüşte de Bağdat'a yaralı getirdiğini ifade etti.
17 gün önce yaptığı bir sefer sırasında minibüsünde ağır yaralı bir hamile kadının da bulunduğunu, yaralıları hastanelere dağıttığı sırada kadının öldüğünün kendisine söylendiğini dile getiren Raid Salih İsmail; talihsiz kadını hastaneye bıraktığını, 2 gün sonra hastaneye uğradığında kadının kurtarılamadığını ancak çocuğun doğduğunu öğrendiğini belirtti.
Raid Salih İsmail, dünyaya gelen bebeğe Barık ailesinin sahip çıktığını hatırlattı. Abdullah'a sahip çıkma fikrinin sahibi Um Barık da, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.
Um Barık, "Abdullah'ın ailesinin Felluce'deki çatışmalar sırasında öldüğünü biliyorum. Abdullah'ı başka bir ailenin yanında bulduk. Kötü durumda olduğu için evimize getirdik. Yakınlarına ulaşmaya çalıştık ama şu ana kadar kimseyi bulamadık" şeklinde konuştu. Abdullah'ı evine getirdiği sırada anne sütünün geldiğini gördüğünü ve şaşkına döndüğünü anlatan Um Barık, "Sütten kesileli çok olmuştu. Bu Abdullah'ın rızkı olmalı" ifadelerini kullandı.
Um Barık, hasta vaziyette buldukları Abdullah'ı çok sevdiklerini, çocuklarının da onu kendi kardeşleri gibi gördüğünü söyledi. Abdullah'ın ailesinin 9. çocuğu olduğunu kaydeden Um Barık, "İnşallah Abdullah bizim ve ülkemiz için hayırlı olur" açıklamasında bulundu.
BİLGİN ŞAŞMAZ/MUHAMMED SALİH - BAĞDAT (İHA)
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 20:53:47
Güncelleme :6 Mayıs 2004 Perşembe 21:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?