20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Fenerbahçe: 2 - İBB: 0

Turkcell Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon ikinci lig maçında ilk galibiyetini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediye takımları sahaya çıktı. Maç birazdan başlayacak. İki takıma da başarılar diliyoruz..

Maç İstanbul BŞB'nin yaptığı başlama vuruşu ile başladı. İlk tacı Fenerbahçe kazandı. 

İstanbul BŞB maçın 2. dakikasında ilk korneri kazandı. İlyas'ın kullandığı köşe vuruşunda topu Semih uzaklaştırdı. 

3. Dakika: Fenerbahçe kaleyi cepheden gören bir yerden serbest vuruş kazandı. Bu vuruşu Roberto Carlos direk kaleye kullandı, top kaleci Kenan Hasagiç'te kaldı.

9. Dakika: Fenerbahçe sağ kanatta köşe vuruşu kazandı. Alex topu ceza sahası içine ortaladı, Semih'e çarpan top dışarı çıktı.

11. Dakika: Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Uğur Boral Tjikuzu'nun pasını kaptı sol çapraza doğru indi, yaptığı ortaya ceza sahası içinde bomboş pozisyonda bulunan Guiza, istediği gibi vuramadı ve top auta çıktı.

13. Dakika: Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Sarı lacivertli ekip sol çaprazda bir serbest vuruş kazandı. Alex topu ceza sahasına ortaladı, defanstan seken top Uğur Boral'ın önünde kaldı, bu oyuncunun sağ ayakla yaptığı vuruşta top üstten auta çıktı.

20. Dakika: Roberto Carlos sol taraftan çok güzel kesti, ama ceza sahasında bulunan Semih topa dokunamadı.

22. Dakika: Kazım 2 rakibinden sıyrıldıktan sonra ara pasıyla Guiza'yı buluşturmak istedi ancak savunma topu kornere attı. 

24. Dakika: Bu kez İstanbul BŞB etkili geldi. Yasin'den seken topu önünde bulan Bebbe, sert vurdu, defansa çarpan top kornere gitti.

27. Dakika: Kazım'ın sağ kanattan yaptığı ortada Semih yükseldi vuramadı, defanstan seken top İstanbul BŞB kalesine yöneldi ancak üstten dışarı gitti.

30. Dakika: İstanbul BŞB 10 kişi kaldı. Semih'in ara pasında topla buluşan Guiza Metin tarafından düşürüldü. Hakem serbest vuruşu verirken, Metin'e de kırmızı kart gösterdi. 

31. Dakika: İstanbul BŞB'de Okan Buruk oyundan çıkarken, Mahmut oyuna girdi.

35. Dakika: Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Alex'in kullandığı serbest vuruşta ilk başta Lugano sonrasında Guiza topu ağlara yollayamadı.

36. Dakika: Alex De Souza'nın ceza sahası yayından sert vuruşunda top auta çıktı.

40. Dakika: İstanbul BŞB'de Serhat sarı kart gördü.

42. Dakika: İlyas'ın ceza sahası yayından vurduğu sert şut üstten auta çıktı.

44.Dakika: Gökhan Gönül itiraz nedeniyle sarı kart gördü.

45. Dakika: Bu dakikalarda İstanbul BŞB daha çok topla oynayan taraf. İlyas'ın ceza sahası dışından vuruşunda top yandan auta çıktı.

Ve maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. 

İkinci yarıya Fenerbahçe başladı. İki takımda ilk yarıyı tamamladıkları 11'le 2. yarıya başladılar.

46. Dakika: İstanbul BŞB 9 kişi kaldı. Serhat Lugano'ya yaptığı hareketten sonra 2. sarı kartı gördü ve takımını 9 kişi bıraktı.

50. Dakika: Roberto Carlos'un ortasında ceza sahası içinde Semih topun gelişene vurdu, top üstten auta çıktı. 

52. Dakika: Fenerbahçe aradığı golü buldu. Maldonado'nun ara pasında ceza sahasında topla buluşan Kazım'ın vuruşunda top kaleci Hasagic'e çarparak ağlara gitti. 

56. Dakika: Sarı lacivertli ekip bu kez Semih'le gole yaklaştı. Roberto Carlos soldan ceza sahasına girdi, Semih'e çıkardı. Golcü oyuncunun vuruşunda top kaleci Hasagiç'in kucağında kaldı.

58. Dakika: İstanbul BŞB'de İlyas yerine Erman Kılıç oyuna girdi.

60. Dakika: Fenerbahçe ceza sahası yayının içinden serbest vuruş kazandı. Roberto Carlos'un sert şutunda top barajda kaldı.

Semih yeni attı golünü. 61. dakikada Uğur Boral'ın sol kanattan ortalıdığı topta Guiza topu kafasıyla Semih'e aktardı, Semih alda at dercesine verilen bu pası ağlara yollamakta zorlanmadı.

67. Dakika: Roberto Carlos çok uygun bir pozisyonda topu dışarı attı. Uğur Boral'ın sol kanattan yaptığı ortada, topu sektiren Roberto Carlos vole vurdu, top az farkla auta çıktı. 

68. Dakika: Fenerbahçe'de Gökhan Gönül yerine Önder Turacı girdi.

70. Dakika: Bu kez İstanbul BŞB etkili geldi. Bebbe'nin vuruşunda top yandan auta çıktı. 

75. Dakika: Semih'in sert vuruşunda kaleci Hasagic topu güçlükle önledi.

79. Dakika: Bu dakikalarda maçın temposu iyice düştü. Fenerbahçe'de Yasin yerine Can Arat oyuna girdi.

81. Dakika: Guiza bir musait pozisyondan daha yararlanamadı. Defansın arkasına atılan pasta herkes ofsayt diye dururken Guiza devam etti. Kaleci ile karşı karşıya kalan İspanyol oyuncunun vuruşunda top kaleci Hasagiç'te kaldı.

82. Dakika: Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Kazım yerine Burak oyuna girdi. 

86. Dakika: Guiza bir kez daha gole yaklaştı. İspanyol oyuncunun vuruşunda kaleci Hasagic gole izin vermedi.

88. Dakika: Ceza sahası içinde rakibinden sıyrılan Guiza topu Uğur'a bıraktı, bu oyuncunun vuruşunda top üstten auta çıktı.

90.Dakika: Alex'in ceza sahasınının dışından yaptığı vuruşta, top az farkla yandan auta çıktı. 

Hakemler: Süleyman Abay **, Bülent Gökçü **, Alpaslan Dedeş **  
Fenerbahçe: Volkan Demirel **, Gökhan ** (Dk. 67 Önder *), Lugano **, Yasin  *** (Dk. 77 Can *), Roberto Carlos **, Kazım **, Alex **, Maldonado ***, Uğur **,  Semih ***, Guiza ** 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç **, Kerim **,  Cesario *, Metin *, Ekrem *, Efe **, Okan * (Dk. 34 Mahmut *), Tjikuzu ** (Dk. 80  Zeki *), Serhat *, İlyas * (Dk. 58 Erman *), Bebbe *
Goller: Dk. 51 Kazım, Dk. 61 Semih (Fenerbahçe)
Kırmızı Kartlar: Dk. 30 Metin, Dk. 47 Serhat (İstanbul Büyükşehir  Belediyespor)
Sarı Kartlar: Dk. 34 İlyas, Dk. 39 Serhat, Dk. 70 Tjikuzu (İstanbul  Büyükşehir Belediyespor), Dk. 44 Gökhan, Dk. 63 Yasin, Dk. 88 Can (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu sezon ikinci lig maçında ilk galibiyetini aldı.
Sezona, ilk hafta deplasmanda Gaziantepspor yenilgisiyle başlayan sarı-lacivertliler, kendi sahasında seyircisinin önünde çıktığı ilk maçta galibiyetle tanıştı.
Fenerbahçe bu galibiyetle, ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı da ilk galibiyetini almış oldu. Geçen sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan ilk maçta rakibine 2-0 yenilen Fenerbahçe, Kadıköy'deki mücadelede rakibiyle 2-2 berabere kalmıştı.

FENERBAHÇE, GOLLERİ RAKİBİ 9 KİŞİ KALDIKTAN SONRA BULDU

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında golleri rakibi 9 kişi kaldıktan sonra buldu. Maçın başında rakip kale önünde çok sayıda pozisyon bulan ancak faydalanamayan sarı-lacivertliler, rakibi ilk yarının son 15 dakikasında 10 kişi kalmasına rağmen etkili olamadı. Sarı-lacivertliler'in golleri, Büyükşehir Belediyespor'da ikinci oyuncu 47. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldıktan sonra gelmeye başladı. Fenerbahçe'de 51. dakikada Kazım, 61. dakikada da Semih golle buluşarak takımlarını galibiyete taşıdı.

Sarı-lacivertliler, 61. dakikada skor 2-0 olduktan sonra rakibi karşısında bulduğu çok sayıda pozisyonu değerlendiremedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'A 2 KIRMIZI KART

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe karşısında maçı iki futbolcusu kırmızı kart gördüğü için 9 kişiyle tamamladı. Maçın 30. dakikasında Metin'in kırmızı kartıyla 10 kişi kalan Büyükşehir Belediyespor, 47. dakikada maçta 2. sarı kartını gören Serhat'ın oyun dışı kalmasıyla, maçın sonuna kadar 9 kişiyle mücadele etti.

2 KIRMIZI, 5 SARI KART

Karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay, maçta 2'si kırmızı 5'i sarı olmak üzere toplam 7 kart gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Metin ve Serhat (Çift sarıdan) kırmızı kart, İlyas ve Tjikuzu sarı kart görürken, Fenerbahçe'de Gökhan, Yasin ve Can maçın sarı kart gördüler.

KAZIM'IN GOL DANSI

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı takımının ilk golünü Fenerbahçeli futbolcu Kazım, attığı golü dans ederek kutladı. Stat hoparlörlerinden çalınan marşa bir süre dans figürleriyle eşlik eden Kazım daha sonra takım arkadaşlarıyla gol sevincini paylaştı.

ARAGONES'TEN SAVUNMADA DEĞİŞİKLİKLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, maçın ikinci yarısında 9 kişiye karşı oynayan takımında savunmada değişiklikler yaptı. İspanyol teknik adam, 67. dakikada Gökhan'ın yerine Önder'i, 77. dakikada da Yasin'in yerine Can'ı oyuna dahil etmesi dikkat çekti.

VOLKAN, UĞUR'A BAĞIRDI

Maçın 23. dakikasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un atağından sonra kaleci Volkan Demirel, bir hışımla Uğur'a doğru koşarak geriye dönmediği için bağırdı.

İSPANYA GOL KRALI'NIN GOLÜ YOK

İspanya Ligi'nin gol kralı olarak transfer edilen Daniel Guiza, Turkcell Süper Lig'deki ikinci maçında da gol atamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında çok gol kaçıran Guiza, Gaziantepspor'a 1-0 kaybedilen karşılaşmada da gol bulamamıştı.

AA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 21:02:38
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 23:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf yılmaz IP: 88.242.78.xxx Tarih : 31.08.2008 15:19:13

fener bahçe gerçekten güzel maç çıkarttı o yüzden de maçı aldı