21
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Fenerbahçe'de flaş gelişme

Fenerbahçe Kulübü'nün yarın yapılacak başkanlık seçimi öncesinde daha önce adaylığını açıklayan Murat Çelikel, adaylıktan çekildi. Bu durum ortaya çıkınca Aziz Yıldırım, başkanlık seçimine tek aday olarak girecek.

Murat Çelikel, başkanlık divanına gönderdiği yazıda, "Bugünkü durumda aday olmam doğru değil. Birlik ve beraberlik için adaylıktan çekildim." yazdığı belirtildi.

Yönetim Kurulu ibra edildi

Fenerbahçe Kulübü'nde yönetim kurulu faaliyetleri, Profesyonel Futbol A.Ş ve Denetleme Kurulu ibra edildi...

İşte Fenerbahçe'nin 2012 yılı bütçesi

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda 2012 yılı bütçesi 144 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi.

Fenerbahçe'nin borcu açıklandı

Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu Üyesi Doğan Yeşin, 2012 yılının ilk 4 aylık bölümünün ardından net borcun 194 milyon 681 bin 463 lira olduğunu bildirdi.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilen genel kurul toplantısında denetim raporunu okuyan Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu Üyesi Doğan Yeşin, 2012 yılının ilk 4 aylık bölümünün ardından net borcun 194 milyon 681 bin 463 lira olduğunu bildirdi.

Yeşin, 30 Nisan'a kadar olan süreçte sarı-lacivertli kulübün 61 milyon 848 bin 955 lira gelir elde ettiğini, 48 milyon 175 bin 791 lira gider yaptığını ve 13 milyon 673 bin 164 lira gelir fazlası olduğunu açıkladı.

Kongre heyecanı devam ediyor

Fenerbahçe Kulübü'nde seçimli genel kurul heyecanı... Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilen kongre saat 10:30'da başladı. Yönetici Ali Yıldırım, Başkan Aziz Yıldırım'ın mektubunu okudu.

İlk gün faaliyet raporları ve mai konular görüşülecek. 2012 yılı için hazırlanan 144.5 milyon liralık bütçe onaya sunulacak. Yaklaşık 15 bin üyesi bulunan sarı-lacivertli kulüpte kongreye, aidatlarını yatıran 11 bin 653 üyenin katılma hakkının bulunduğu açıklanmıştı.

Aziz Yıldırım'ın yeniden aday olduğu kongrenin yarınki başkanlık seçiminde Murat Çelikel de yarışacak.

Kongre salonunda 34 kupa

Aziz Yıldırım başkanlığında 3 yıldır görev yapan yönetim kurulu döneminde bütün branşlarda kazanılan toplam 34 kupa, kongrenin düzenlendiği salonda başkanlık divanı masası önünde sergilendi. Bu arada 29 yıl sonra kazanılan Türkiye Kupası en üstte yer aldı.

Kongre başkanlık divanına Talat Yılmaz'ın seçilmesiyle başlayan genel kurul toplantısında, şike davası nedeniyle tutuklu bulunan Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun dışında bütün yöneticiler genel kurulda hazır bulundu.

"Çağ atlatan Başkan Aziz Yıldırım"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, "Çağ atlatan Başkan Aziz Yıldım" konulu slayt gösterimi yapıldı.

Talat Yılmaz: İşte 14 yılın faaliyeti

Video gösteriminin ardından konuşan Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz, 14 yılın bu görüntülerle en etkili bir şekilde anlatıldığını belirterek, "İşte 14 yılın faaliyeti" dedi.

Yılmaz'ın “Bu başarıları bize yaşatan yönetim kuruluna ve başkanımıza teşekkür ediyorum” demesi üzerine, kongre üyeleri yeniden ayağa kalkarak, yönetim kurulunu alkışladı. Yönetim kurulu üyeleri de ayağa kalkıp, alkışla karşılık verdi.

Özdemir: İyi ki Fenerbahçeliyiz

Yönetici Ali Yıldırım'ın Başkan Aziz Yıldırım'ın mesajını okumasının ardından kürsüye gelen Başkan Vekili Nihat Özdemir şunları söyledi:

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz. Ulu Önder tarafından bu önemli günün gençlere armağan edilmesi, Atatürk'ün gençlere verdiği önemin en açık göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Sizlerle yeni salonumuz Fenerbahçe Ülker Arena'da buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Yönetim kurulumuz, 2011 takvim yılı çalışmalarını tamamlayarak, seçimli olağan genel kurulda huzurunuza geldi. 3 Temmuz'dan itibaren Türk spor tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir süreç yaşamaktayız. Bazı arkadaşlarımız tahliye edilmiş olsa da Başkan Aziz Yıldırım ve Asbaşkan İlhan Ekşoğlu halen tutuklu. Bu, camiamızı derinden yaralamaktadır. Dileğimiz arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmasıdır. İnanıyoruz ki adalet eninde sonunda tecelli edecektir. Fenerbahçemiz için çalışmaya devam edeceklerdir.

Bu sezon kazanılan kupalar, taraftar-futbolcu-yönetimin birbirine kenetlenmesi sonucu olmuştur. Olumsuzluklara rağmen camiamız dik duruşunu bozmamıştır. Asırlık çınar olan kulübümüz, yarınlara güvenle bakmaya başlamıştır. Fenerbahçe'nin asıl gücü olan büyük Fenerbahçe taraftarına teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçemiz, hiç bir zaman hiç bir olayda yalnız kalmayacağını kanıtladı. Mağlubiyette, galibiyette her zaman kulübümüzün yanındayız. Bundan sonra yapmamız gereken bu güç ve inançla Fenerbahçe'yi daha ileriye götürecek adımları atmaktır. Kongre üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçeliyiz."

Yöneticileri alkışlattı

Nihat Özdemir, konuşmasının son bölümünde tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederken, kongre üyeleri de yöneticileri uzun süre alkışladı.

"Ali Koç, evini-çocuklarını-işini bir kenare koyarak vermiş olduğu değerli mesaisinden dolayı Fenerbahçe Kulübü kendisine borçludur ve hiç bir zaman bunları unutmayacaktır.

Ali Yıldırım, geçen sene kazanmış olduğumuz şampiyonluk ve bu yıl da da çok uzun zamanlarını Samandıra'da geçirerek, her maça takım otobüsüyle gelmiş ve futbolcularla Samandıra'ya dönmüştür.

Kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz. Abdullah Kığılı, hepimize yaptığı ağabeylik ve Fenerium'daki başarısı nedeniyle teşekkür ediyoruz.

Vedat Olcay, hem kulüpte geçirdiği zamanlar hem de bize yaptığı ağabeylik için teşekkür ediyoruz. Mithan Yenigün, dernek faaliyetlirini başarıyla yürüttü. Nihat Özbağ, tesislerimizin ayakta kalması ve yeni yeni tesislerdeki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Serhat Çeçen ve Murat Özaydınlı, her iki arkadaşımız yaşadığımızın, en önemli konulardan bir, olan mali yükümlülüklerimizin yerine getirilmesinde çok önemli katkıları oldu. Cihan Kamer, bu zorlu süreçte bizleri en çok ilgilendiren konuların başında gelen UEFA, TFF, Kulüpler Birliği ve diğer ilişkiler içerisinde ben, Ali Koç ve Cihan Kamer'in yapmış olduğu çalışmalarsaN dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Ömer Temelli, seyirci-yönetim arasındaki gerekli köprüyü kurdu. Teşekkürü bir borç biliyorum. Hüseyin Topbaş, yaşı çok genç olmasına rağmen amatör şubeler ve futbol altyapısına baktığı dönemlerde kazanılan kupalarda önemli katkısı olmuştur. Hizmetlerinin devam etmesini diliyorum.

Şekip Mosturoğlu, maalesef son 2 ayda aramıza katuılabildi. Katıldığı günden itibaren hukukla ilgili sorunlarımızda yine bizlere yön vermeye devam etti. Sağolsun, varolsun, Kalbimizdeki yeri ayrı. Semih Özsoy, kadınalr ve erkek basketbol tajkımalrımızda başarıdan başarıya koşmak içi elinden gelen mesaiyi kulübümüze sundu.

Hakan Dinçay, kadın ve erkek voleybol takımlarımızın sorumlusu. Turan Şahin, eğitimcilik özelliğiyle değerli katkılar verdi. Geldik biricik kızımıza; Yasemin Merçil. 3 Temmuz'dan bu yana hukukçu kimliğiyle her gün Metris'e giderek, bizlerle olan ilişkiyi kurdu. Sağolsun, varolsun. İlhan Ekşioğlu, bizim önemli bir parçamız."

...
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2012 Cumartesi 12:04:44
Güncelleme :19 Mayıs 2012 Cumartesi 19:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?