27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Fenerbahçe'de iki önemli imza

Fenerbahçe Yönetimi, sezon sonunda sözleşmeleri sona erecek olan Brezilyalı yıldızları Alex de Souza ve Roberto Carlos ile yeniden anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe'de iç transfer görüşmeleri yaklaşık 1 haftadır sürerken, Sarı-Lacivertli takımın kaptanı Alex ile anlaşma sağlandı.

Transfer görüşmeleri için masaya yöneticiler Mahmut Uslu ve Neşet Yalçın otururken, daha önce anlaşmaya varılan Roberto Carlos ile 1 yıllık opsiyonun kullanılacağı kesinleşti.

Deivid ve Lugano ile görüşmeler sürüyor, Volkan ve Selçuk'ta ise sona yaklaşıldı...

Yıllık 3 milyon 500 bin Euro civarında bir rakama oynayan Alex, ilk etapta 3 yıllık sözleşme isterken, yaşını ilerlemiş bulan yönetim 2 yılda diretiyordu. 2 + 1 yıllık sözleşme üzerinde anlaşan taraflar daha sonra Alex'in dünyayı saran ekonomik kriz nedeniyle fiyatında indirim yapması üzerine rakamda da anlaştılar ve çok yakında sözleşmenin uzatılacağı bildirildi. Alex'in 3 ya da 3 milyon 200 bin Euro'ya imza atacağı belirtildi.

Kaptanın bu hareketi takım arkadaşları Deivid ve Lugano'nun da isteklerinde geri adım atmalarına neden oldu. Aynı menacerle çalışan bu oyunculardan Deivid pazarlıklara 3 milyon euro ile başlarken, aldığı yıllık rakamı 2.5 katına çıkarmak istemişti. Görüşmelerin başında Alex'in alacağı ücrete yakın talepte bulunan Deivid, ekonomik krizi göz önünde bulundurarak, kulübün verebileceği makul bir rakama indi. Bu rakamın 2, 2. 250 milyon Euro civarında olduğu öğrenildi. Deivid ile de 3 yıl değil, 2 + 1 yıllık anlaşma yapılacağı belirtilirken, Uruguaylı stoper Lugano ile de imza aşamasına gelindi ve aradaki pürüzler kalktı.

Bu arada Türk futbolcular Volkan Demirel ile Selçuk Şahin'in de kulüpte kalmaktan yana oldukları ama yabancı oyuncuların aldığı rakamları sorun ettikleri öğrenildi. Yıllık 4 milyon Euro'ya oynayan Roberto Carlos ile 1 yıllık opsiyonun kullanılacağı kesinleşirken, gözden düşen Can Arat'ın kulüpte kalmasını Başkan Aziz Yıldırım istiyor...Tümer ise kendisine kulüp arıyor...

DHA-Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 18:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?