19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Fenerbahçe'de nefesler tutuldu

Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe yönetimi ve avukatlar, UEFA Disiplin Kurulu'ndaki savunmaları için UEFA Merkezi'ne sabah saat 09:15'de giriş yaptılar. Heyetin savunması yaklaşık 5,5 saat sonra saat 14:45'de sona erdi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, “Karar, Pazartesi ya da Salı günü açıklanacak” dedi.

Fenerbahçe yönetimi ve avukatlarının UEFA'ya yaptığı savunma sona erdi. İspanyol Müfettiş Miguel Lietard Fernandez-Palacios, Fenerbahçe heyetinden bir müddet süre istedi ve son değerlendirmeleri yapacağını, her şeyi tekrar gözden geçireceğini belirterek, "Kafama takılan bir şeyler kalırsa tekrar sizleri çağıracağım" dedi. Başkan Aziz Yıldırım ve beraberindeki Fenerbahçe heyeti kısa bir süre daha UEFA binası içinde bekledikten sonra saat 15:20'de binadan ayrıldılar.

"SORUŞTURMA TÜRKİYE'DEKİ 16. AĞIR CEZA'NIN KARARINA DAYANIYOR"

UEFA binasından çıkan Fenerbahçe heyetindeki yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve Tolga Deniz Aytöre basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İki yönetici de UEFA'nın soruşturmasının Türkiye'deki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin raporuna dayandığının altını çizerken kararın Pazartesi ya da Salı günü açıklanacağını belirttiler.

İki yöneticinin açıklamalarından satır başları şu şekilde; "Süreci açıklayacak tek cümle, Türkiye'deki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin raporu üzerine bir rapor hazırlandığıdır. Bu rapor üzerine bir soruşturma açıldı. Pazartesi ya da Salı günü karar açıklanacak.

Toplantı 6 saate yakın sürdü. Değişik kararlar çıkabilir. Değerlendirmesini yapacak olan UEFA heyeti ve başkanı. Rapor, 16. Ağır Ceza'nın kararına göre hazırlanmış. 16. Ağır Cezanın kararı da belli. 16. Ağır Ceza'nın ön yargısıyla hareket edilebilir. Müfettişlerin raporu tek taraflı.

Sportif olarak ek bir delil ortaya koyulamadı. Maç görüntülerini verdik ama duruşma uzadığı için izlenmedi.

5 ARAÇLA GELDİLER 09:15'DE BAŞLADI

Nyon'daki UEFA Merkezi'ne 5 araçla birlikte gelen heyette, duruşmaya girecek olan yöneticiler ve avukatların yanı sıra kendileri için bina içinde hazırlanan özel bir bölümde bekleyecek olan Fenerbahçeli diğer yöneticiler de yer aldı.

Güvenlik görevlisi, yöneticileri ve avukatların araçlarını tek tek durdurarak, merkezden onay aldıktan sonra girişlerine izin verdi. Dünkü Beşiktaş için yapılan duruşmanın aksine bugün daha sıkı güvenlik tedbirlerinin olduğu gözlendi. UEFA Merkezi'nin 3 ayrı kapısına güvenlik görevlileri yerleştirilirken, basın mensupları da içeriye alınmayıp, en dış kapıda yol kenarında bekletildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nü duruşmalı toplantıda Almanya'nın önemli hukuk bürolarından Martens ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deniz Tolga Aytöre ile Avukat Ayhan Çopuroğlu savunacak. Başkan Aziz Yıldırım'ın UEFA Disiplin Kurulu'nda savunmasını bizzat kendisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Deniz Tolga Aytöre yaptı. Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu'nun savunmasını kendisi ve Avukat Ayhan Çopuroğlu, Asbaşkanlardan İlhan Ekşioğlu'nun savunmasını ise Avukat Ersan Şen gerçekleştirdi. Eski asbaşkanlardan Ali Yıldırım'ın savunmasını, Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yasemin Merçil yaparken, Fenerbahçe Kulübü Altyapı Koordinatörü Cemil Turan'ı, UEFA Disiplin Kurulu'nda Avukat Abdullah Kaya temsil etti.

Bu arada bir başkan ve 8 üyeden oluşan UEFA Disiplin Kurulu'ndan 4 avukatın Fenerbahçe'yle ilgili tüm duruşmaları yönettiği öğrenildi.

TARAFTARLAR BİNA ÖNÜNDE MARŞLAR SÖYLÜYOR

Aziz Yıldırım başkanlığındaki heyetin UEFA Denetim ve Disiplin Komitesi'ndeki savunması sürerken, UEFA binası önünde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar marşlar söyleyerek heyete destek veriyor. Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen Fenerbahçeli taraftarlar, UEFA Genel Merkezi önünde açtıkları dövizler ve attıkları sloganlarla süreci protesto ediyor.

Diğer taraftan, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun avukatlarıyla birlikte hazır bulunduğu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan'ın ise avukatları tarafından temsil edildikleri duruşmalı toplantıda, UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios'un yanı sıra Avusturyalı, İsviçreli ve Macar komite üyelerinin yer aldığı öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2013 Cumartesi 17:39:25
Güncelleme :22 Haziran 2013 Cumartesi 17:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?