18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Fener'den Avni Aker zaferi!

Türk futbol tarihinde eşine az rastlanan bir maçtı... 3 Temmuz sonrası Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında her geçen gün gerilen ipler, Avni Aker'de kopma noktasına geldi. Özellikle ilk yarısı savaşı andıran sertliklere sahne olan gerilim dolu maçı 3-1 kazanan Fenerbahçe, şampiyonluk iddiasını Kadıköy'e taşıdı.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Trabzonspor, Fenerbahçe’yi konuk etti.

Tempolu başlayan mücadelede Fenerbahçe golü erken buldu. Henüz 3. dakikada Cristian'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Emre Belözoğlu, güzel bir vuruşla sarı-lacivertli ekibi 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Volkan Demirel'in koruduğu kale arkasından atılan yabancı maddeler nedeniyle, mücadele yaklaşık 1 dakika durdu.

Trabzonspor, ilk etkili atağını 8. dakikada buldu. Sağ kanattan yapılan ortaya arka direkte Olcan sert vurdu ama top, kaleci Volkan'da kaldı.

Mücadelenin 15. dakikasında Stoch korner atışı için köşe gönderine gitti ve bu dakikalarda üzerine gelen yabancı maddeler nedeniyle Stoch sakatlık geçirdi ve oyunda 4-5 dakika duraklama yaşandı. Şenol Güneş tribünlere kadar geldi ve taraftarlara sahaya madde atmamaları yönünde uyardı bulundu.

23. dakikada Issier Dia, sağ kanattan etkili geldi. Rakibini geçip, son çizgiye kadar inen Senegalli'nin ortasında Trabzonspor savunması son anda araya girdi.

31. dakikada Emre'nin güzel pasıyla Stoch hareketlendi. Kalecinin yanından vuruşu, kaleye doğru giderken Serkan tarafından uzaklaştırıldı. Ancak dönen topu alan ve Giray'ı geçen Bienvenu, sol çaprazdan yaptığı güzel vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

Golün ardından oyun Trabzonsporlu oyuncuların vuruşu ile başladı. 34. dakikada taraftarın protestosunda, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle mücadele 3. kez durdu.

41. dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Alanzinho, sert vurdu ancak top, Volkan Demirel'de kaldı.

45+4. dakikada Olcan'ın sol kanattan yaptığı ortayı Burak Yılmaz kontrol etti ve düzgün bir vuruş yaparak topu köşeden ağlarla buluşturarak skoru 2-1'e getirdi.

Mücadelede ilk devre Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelenin ikinci devresi de bol pozisyona sahne oldu. Fenerbahçe 59. dakikada 3. gole çok yaklaştı. Orhan Şam'ın pasıyla ceza sahasına giren Dia, karşı karşıya durumda vuruşunu yaptı ancak Tolga, inanılmaz bir kurtarışa imza attı.

69. dakikada ceza alanı önünden Burak Yılmaz serbest vuruşu kullandı, sağ üst köşeden kaleye yönelen topu Volkan mükemmel çıkardı.

85. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Cristian Baroni, Trabzonspor savunmasının arkasına sarktı. Çok şık bir vuruşla Tolga'nın üzerinde aşırttı ve Fenerbahçe'yi 2 farklı üstünlüğe taşıdı.

87. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu, üst direkten dışarı çıktı.

Kalan dakikalarda gol olmadı ve mücadele 3-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

Bu skorla Fenerbahçe puanını 46'ya yükseltti ve Galatasaray ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Trabzonspor ise 32 puanda kaldı.

Şampiyonluk kupası 12 Mayıs'ta Kadıköy'de sahibi bulacak.

TRABZONSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 3
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Mehmet Cem Hanoğlu, Asım Yusuf Öz
Trabzonspor: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech (Dk. 29 Henrique), Zokora (Dk. 82 Adrian), Colman, Serkan, Alanzinho (Dk. 75 Halil Altıntop), Olcan, Burak
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan (Dk. 56 Orhan), Bekir, Yobo, Ziegler, Dia (Dk. 73 Mehmet Topuz), Selçuk, Cristian, Emre (Dk. 84 Caner), Stoch, Bienvenu
Goller: Dk. 3 Emre, Dk. 31 Bienvenu, Dk. 84 Cristian (Fenerbahçe), Dk. 45 artı 4 Burak (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 18 Gökhan, Dk. 32 Cristian, Dk. 45 6 Emre, Dk. 74 Yobo, Dk. 88 Caner (Fenerbahçe) Dk. 45 4 Zokora, Dk. 74 Burak, Dk. 89 Giray, Dk. 90 Olcan (Trabzonspor)

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmaya ev sahipliği yapan Hüseyin Avni Aker Stadı, önemli günlerinden birini yaşadı.

Yaklaşık 25 bin dolayında bordo-mavili taraftar, 16.30'da stat kapılarının açılmasıyla Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerini doldurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe'yi protesto etmek için kentte yürüyüş düzenleyen bordo-mavili taraftarlar, maç öncesi tribünde de sloganlarına devam ederek takımlarına destek verdiler.

Fenerbahçe taraftarının yer almadığı Hüseyin Avni Aker Stadı'nın misafir takım tribününde kadın ve çocuk taraftarlar maçı izlediler.

TRABZONSPOR'DA TEK DEĞİŞİKLİK GLOWACKİ
Trabzonspor'da geçen hafta Galatasaray maçı kadrosuna göre tek değişiklik yapıldı. Teknik direktör Şenol Güneş, sarı-kırmızılı takım ile oynanan maçta sakatlanan genç oyuncu Mustafa Yumlu'nun yerine stoperde Arkadiusz Glowacki'yi görevlendirdi.

En son normal sezonun 22'inci haftasındaki Eskişehirspor maçında ilk 11'de oynayan Polonyalı oyuncu, ligde 16 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Sakatlığı bulunan Volkan Şen, geçen haftaki Galatasaray maçında olduğu gibi yine kadroda yer alamazken oynayabilecek seviyeye gelen Halil Altıntop ise yedek soyundu.

KOCAMAN'DAN 3 DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe'de ise teknik direktör Aykut Kocaman, geçen hafta 1-0 yenildikleri Beşiktaş maçı kadrosuna göre 3 farklı oyuncuya ilk 11'de görev verdi.

Kocaman, sakatlığı bulunan Alex'in yerine Emre'yi, Mehmet Topuz'un yerine Dia'yı oynattı. Mehmet Topuz gibi Semih'i de yedek kulübesine çeken Kocaman, Bienvenu'yü forvette sahaya sürdü.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Fenerbahçe'nin dün Trabzon'a gelişinin ardından kentte sarı-lacivertli takım için geniş güvenlik önlemleri alındı. Fenerbahçe takımının kaldığı otelden Hüseyin Avni Aker Stadı'na ulaşan güzergahta olası bir olumsuzluğa karşı güvenlik görevlileri görev aldı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'na meşale, maytap ve kesici aletler sokulmaması için de tedbirler alındı.

FENERBAHÇE OTOBÜSÜNÜN CAMI ÇATLADI
Fenerbahçe Takımı'nı taşıyan otobüsün camı, bordo-mavili taraftarların attığı şişe ile çatladı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelen sarı-lacivertli ekibe protokol tribün önüne bekleyen bordo-mavili taraftarlar sloganlarla tepki gösterdi.

Taraftarlar tarafından atılan bir şişe otobüsün camının çatlamasına neden oldu.

HALİL ALTINTOP'A ÖDÜL
Hayatını kaybeden eski Galatasaray ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ali Uras için saygı duruşunda bulunuldu.

Trabzonsporlu oyuncular ısınmak için sahaya "AB reformlarıyla daha dinamik Türkiye" yazılı pankart ile sahaya çıktı.

Trabzonspor'da Nisan ayının oyuncusu seçilen Halil Altıntop'a, kulüp başkan yardımcısı Necmettin Aytekin tarafından maç öncesi ödülü verildi.

ZOKORA, EMRE İLE TOKALAŞMADI
Maç öncesi seromonide Trabzonsporlu Zokora, kendisine ırkçı sözler söylediğini iddia ettiği Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ile tokalaşmadı.

Kaptan olarak çıkan Emre Belözoğlu, elini uzatmasına karşın Fildişi Sahilli oyuncu elini arkasına çekerek bu oyuncuya el uzatmadı.

KOCAMAN İLE GÜNEŞ BAŞARILAR DİLEDİ
Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş maç öncesi yedek kulübesine giderek Aykut Kocaman'a sarılarak başarılar diledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir protokol tribünde karşılaşmayı izlediler.

Karşılaşma öncesi bordo-mavili taraftarlar ellerindeki beyaz kartonları açarak TFF'yi protesto etti.

...
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2012 Pazar 21:13:55
Güncelleme :6 Mayıs 2012 Pazar 21:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk gündüz IP: 91.21.37.xxx Tarih : 6.05.2012 23:40:15

sartlar ne olursa olsun bir tranzonspor taraftari olarak trabzonspor seyircilerini yaptiklari taskinliklar dolayi kiniyorum,artik bu taskinliklara bir son verin,bjk,gs ve ts el ele verip fb yi haftaya sampiyon yapacaklar,maglesef türkiyede adelet parasi olanindir tff fenerbahceyi koruyacagim derken durumu bu hala getirdi,umarim bu olumsuzluklar bir an önce düzelir