20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Fener'e gerçek cehennemi gösterin'

Şampiyonlar Ligi'nde salı günü Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Sevilla'nın Kulüp Başkanı Jose Maria del Nido, Türk statlarının ''cehennem'' olarak adlandırılmasına atıfta bulunarak, taraftarlarına ''gerçek cehennemi gösterin'' çağrısında bulundu.

Fenerbahçe maçını, ''Sevilla tarihinin en önemli maçlarından biri'' olarak tanımlayan Del Nido, ''Rakibimizin sloganında olduğu gibi, bir cehennem gibi aktif olmak zorundayız. Taraftar, takımı süratli bir zafere taşıyabilme yeteneğine sahip olmalı'' dedi. Maç saatinden iki saat öncesinde stat yakınlarındaki bir meydanda bando eşliğinde eğlence düzenleneceğini ve taraftarlara kulübün bayraklarının dağıtılacağını söyleyen Del Nido, ''Hepimiz maç başlamadan önce aşırı motive olmak zorundayız'' şeklinde konuştu.

Del Nido konuşmasında ayrıca, ''Fenerbahçe'nin kentini Romalılar Bizans, Yunanlılar Konstantinopoli ve Türkler İstanbul olarak adlandırdı. Kimbilir bakarsınız salı gününden sonra Sevillalılar İspanyolnopoli diye adlandırır'' diye espiri yaptı.

Sevilla taraftarını motive etmek istese de diğer yandan ''herşeyin sportif olması gerektiğinin'' altını çizen kulüp başkanı, ''Onlara en üst düzeyde centilmen şekilde davranmalıyız. Maçtan önce ve sonra Türkler'e saygı göstermek zorundayız'' uyarısında bulundu.

Fenerbahçe seyircisinin 2500 dolayında olduğunu ve 7 bin kadar biletin halen satışta olduğunu kaydeden Del Nido, stadın dolması çağrısında da bulundu.

Bugünkü antremanı izleyen ve daha sonra basına açıklama yapan Sevilla kulübü başkanı, ''Takımımız herşeyin bilincinde. Oyuncularımız salı günü 20.45'i iple çekiyor. Fakat bir askeri geçit olmayacak. Herşeyiyle layık olan büyük bir rakiple karşı karşıyayız, zorlanacağımız kesin'' değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan salı günü oynanacak maç öncesinde yüz kadar Fenerbahçeli taraftar Sevilla kentine bugünden geldi. Türkler, Fenerbahçe formaları ile kentte turistik gezi yaptı.

AA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 17:44:37
Güncelleme :2 Mart 2008 Pazar 17:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?