26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ferrari fiyatına traktör!

Konya Tarım Fuarı’nın ilgi odağı olan güçlü motorlu dev traktörler 300 bin lirayı geçen fiyatları nedeniyle alıcıdan çok izleyici topluyor.

Geleneksel hale gelen “Konya 8. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı” dün yapılan törenle KTO-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezinde açıldı.
Tarım aletleri ve tarımsal ürünlerin sergilendiği fuarda, traktör üreticisi ya da ithalatçısı firmalar da en son modellerini çiftçiyle buluşturdu.

Türkiye’nin pek çok yerinden çiftçilerin ziyaret etmeye başladığı ve hafta sonuna kadar açık kalacak Konya Tarım Fuarı’nda, Amerikan malı dev traktörler ilgi odağı oldu.

Klima, hidrolik direksiyon, geliştirilmiş kabin gibi hiçbir lüksün eksik olmadığı, devasa görünümleriyle dikkati çeken bu traktörlerin en önemli özelliği ise fiyatlarının lüks spor otomobillerle yarışması...

Fuarı gezen çiftçiler çoğu yüksek beygir gücüne sahip dev traktörlerin fiyatının 300 bin liradan fazla olduğunu duyunca şaşırıyor.

AA muhabirinin kendilerine mikrofon uzattığı çiftçiler, “Bunu kullanacak arazi bizde yok. Çiftçilikteki kar son yıllarda düştü. Bu traktörleri çiftçiler değil, devlet üretme çiftlikleri alabilir” dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar ise “Arazi miktarı fazla olan çiftçilerimiz bunu tercih ediyorlar. 500 dekarın üzerindeki araziler için bu tür traktörlerin düşünülmesi gerekir. Tabi, çiftçinin bu zor günlerinde de elindeki traktör işini görüyorsa, yeni traktör almasına gerek yok. Ancak arazi varlığı çok büyük olan çiftçiler için bu traktörler çok güzel iş yapar” diye konuştu.

Dev traktörlerden, devlet üretme çiftliklerinde kullanılmak üzere TİGEM tarafından 5 adet satın alındığı, fuara gelen sadece birkaç çiftçinin firma yetkilileriyle bu traktörden almak için pazarlık aşamasında olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 14:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?