18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Festivalde yangın dehşeti

Bilecik'in Osmaneli İlçesi'nde, 2. Alacakarpuz ve Osmaneli Evleri Şenliği kapsamında yapılacak sema gösterisi öncesi, gösteri alanı yanındaki ahşap bir evde çıkan yangında, 1'i ağır 6 kişi yaralandı.

Yangının, sema gösterisinin ışıklandırmasında kullanılmak üzere tarihi evin bodrum katına konulan jeneratörden kaynaklandığı tahmin edilirken, beşer dakika aralıklarla yaşanan iki patlama, ilçede korku dolu dakikaların yaşanmasına neden oldu.

Tarihi Ulu Camii'nin bahçesinde yapılacak sema gösterisi öncesi, caminin yanındaki Bayram İpek'e ait olduğu öğrenilen tarihi evin bodrum katında yangın çıktı. Jeneratörlerin çalışması sırasında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangına ilk müdahaleyi, çevre güvenliğinden sorumlu emniyet amiri ve 5 polis memuru, söndürme tüpleriyle yaptı. Emniyet güçlerinin söndürme çalışmaları sırasında ikinci bir patlama meydana geldi. Yangında 1'i ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı.
Yaralılar ambulansla Osmaneli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Emniyet Amiri Ferruh Sürücüoğlu, Toyotasa Acil İlkyardım Hastanesi'ne, 2 yaralı da Bilecik Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Polis memuru Kemal Türk ve organizasyonda görevli Cenk Tuncer'in de ikinci patlama sırasında yaralandığı öğrenildi.
Ayrıca, yanan tarihi evin yanında bulunan ve Feyler Vergili isimli şahsa ait olduğu öğrenilen bir ev de yangından zarar gördü. Yangın söndürme çalışmaları sırasında, Osmaneli İtfaiyesi yetersiz kalınca, Pamukova ve Bilecik'ten takviye itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Ancak yaşanan panik yüzünden, itfaiye araçları olay yerine ulaşmakta güçlük çekti. Yanan ev kepçe yardımıyla yıkılarak, yangının diğer evlere sıçraması önlendi. Ev sahibi İpek, sinir krizi geçirdi. Tarihi evin yanındaki evde bulunan bir bebek de alevlerden ancak demir kapı kırılarak kurtarıldı.
Dün başlayan festival kapsamında, bu gece Tarihi Rüstempaşa Camii avlusunda sema gösterisi yapılacaktı. Bu gösteriye Bilecik Valisi ve çok sayıda protokol katılacaktı.
Bu arada, Belediye Başkanı Mustafa Selahattin Çetintaş ve Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, çalışmaları bizzat yönlendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 00:09:40
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 01:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sait IP: 85.103.208.xxx Tarih : 3.03.2007 19:53:30
oyangın çok deşşetti vede festival gecesi olduğu için çok üzgünüz