19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Fethullah Gülen’i kim koruyor?

Tam 35 yıl boyunca Fethullah Gülen ile birlikte çalışan, Gülen cemaatine ait Samanyolu TV’yi, Zaman gazetesini, FEM Dersaneleri’ birçok üniversiteyi kuran Nurettin Veren’in cemaatin iç yüzünü anlattığı internet sitesi hacklendi. Veren, bu saldırıdan Fethullah Gülen’i sorumlu tuttu. Ayrıca Veren, basının ve televizyonların da Gülen’in baskısı ile anlattıklarını haber yapmadığını, röportajların sansürlendiğini iddia etti.


Fethullah Gülen’in 1966 yılında İzmir’e geldiği ilk günden itibaren, 35 yıl gece gündüz beraber çalıştıklarını söyleyen Nur tarikatının önde gelen isimlerinden Nurettin Veren, Gülen’in kendisine yönelik bir ambargo uyguladığını, anlattıklarının hiçbir yerde yayınlanmadığını da belirtiyor. İnternet sitesinin (www.nurettinveren.org) saldırıya uğramasının sadece küçük bir örnek olduğunu söyleyen Veren, “Basında da benim anlattıklarımın yayınlanmaması için yoğun bir rüşvet ve baskı kampanyası sürüyor” dedi.

Nurettin Veren, Ulusal Kanal a yaptığı açıklamada, adını taşıyan sitenin çökertilmesinin ardından, Nurettin Veren adını taşıyan tüm inrternet site isimlerinin Fethullahçı görüşe yakınlığıyla bilinen Aksiyon dergisinden Yasin adlı bir kişi tarafınadn satın alındığını söyledi. Veren, konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

‘Oktay Ekşi vazgeçti’

Nurettin Veren, medya tekellerinden birçok kişinin kendisiyle görüştüklerini ama hiçbirisinin tek satır haber yapmadığını ifade etti. İlk olarak Hürriyet gazetesinden Oktay Ekşi’nin kendisiyle görüştüğünü belirten Veren şunları anlattı:
“Oktay Ekşi, Doğan Kitap yöneticilerinden Mehmet Yaşin’in bu konu ile ilgili bir kitap hazırlayacağını söyledi. O’na her şeyi anlattım, belgeleri verdim. Ama daha sonra Ekşi beni aradı ve “bana soru sorma. Anlattıklarını yayınlayamayız” dedi.”

Hiç biri Gülen’e dokunamıyor

Veren basında “güvenilir kalemler” olarak nam yapan Mehmet Ali Birand, Hulki Cevizoğlu, Mustafa Balbay, Fehmi Koru, Mehmet Barlas, Ruşen Çakır ve Uğur Dündar’ın da kendisiyle görüştüğünü, bütün bilgi ve belgeleri aldıklarını ama, aylardır tek kelime yazmadıklarını söyledi. Son olarak Kanal D’nin kendisiyle Fatih Altaylı’nın isteği üzerine 2.5 saatlik bir çekim yaptığını belirten Veren, bu programın da yayından kaldırıldığını savundu.


Nurettin Veren bu “sansür ablukası”nın Fethullah Gülen’in marifetiyle olduğunu iddia ederek, “Bu medya kuruluşları Gülen cemaatiyle sıkı ilişkilere sahip. Hiçbirisi Gülen karşıtı haber yapmaya cesaret edemiyor” diye konuştu.

Veren altı ay önce de İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile makam odasında görüştüğünü, Fethullah Gülen ile ilgili önemli bilgiler verdiğini, ama Bakan’ın bu konuda hiçbir şey yapmadığını da anlattı. Veren, ortaya attığı iddialar konusunda Gülen’den veya O’na bağlı kurumlardan tek bir yalanlamanın dahi yapılmadığına da dikkati çekerek, “Bu anlattıklarım konusunda açıklama yapsınlar” çağrısında bulundu.

GÜLEN’İN DAVA ARKADAŞIYDI


Nurettin Veren Fethullah Gülen cemaatini kuran isimlerden birisiydi. 35 yıl boyunca cemaatin medya kuruluşlarında, okullarında yöneticilik yaptı. İşte Veren’in cemaat içindeki konumu:
Zaman gazetesinin kurucusu. Gazetede genel müdürlük ve genel koordinatörlük görevini yürüttü. Ayrıca birçok dergiyi çıkartan Feza Gazetecilik’in de yöneticisiydi. Bunun yanında Samanyolu TV’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıydı. Gülen cemaatinin bir vakfı olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın kurucusu, mütevelli heyeti başkanıydı. Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Arnavutluk, Romanya, Bulgaristan, İspanya’daki Fethullah okullarının da kurucularından. Fatih Üniversitesi kurucusu ve başkanıydı.

KENTHABER - EVRENSEL
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 13:08:48
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 10:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?