19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Fikri Sağlar SHP'den istifa etti

Sosyal Demokrat Halk Partisi'nde (SHP) yerel seçimlerin ardından başlayan tartışmalar iyice alevlendi. Fikri Sağlar, kurucusu ve genel sekreteri olduğu SHP'den koltuk kavgası sonucu istifa etti. İstifaların devamının geleceği belirtiliyor.
Yerel seçimlerde ummadıkları bir başarısızlıkla yüzleşen SHP, bunun sorumlusunu aramaya başladı. Genel Başkan Murat Karayalçın'ın DEHAP'ın da aralarında olduğu 6 partili sol güçbirliğini 'Bu seçim ittifakıydı. Seçim bitti. Şimdi tüm partiler kendi ideolojik yapıları ile devam edecek" açıklaması ile belirsizliğe sokması ile SHP'deki tartışmalar da arttı. Bu konunun yanı sıra seçim sonuçları dün Park Otel'de toplanan Parti Meclisi'nde ele alındı.
Edinilen bilgiye göre, toplantıda bazı üyeler, Fikri Sağlar'a sert eleştirilerle yüklendi. Sağlar'ın yetkilerini yerinde kullanmadığı için parti örgütünde bazı sıkıntılar meydana geldiğini ve bunun da seçim sonuçlarına yansıdığını öne süren Parti Meclis üyeleri, Sağlar'ı, 'liderliğe oynamak'la suçladı. Bunun partiyi 'çift başlığa' götüreceğini ve kimseye bir yarar getirmeyeceğini savunan üyeler, sol partilerde 'ikinci adam' olarak bilinen genel sekreterin yetkilerini kısıtlayan bir tüzük değişikliği önerdi. Hem bu değişikliğe hem de eleştirilere sert tepki gösteren Sağlar, 'İstifa ediyorum' diyerek toplantıyı terk etti. Daha önce de bu yönde bir girişimde bulunduğu, ancak Karayalçın tarafından durdurulduğu öğrenilen Sağlar, bu kez istifa dilekçesini sundu. İstifasına ilişkin yaptığı açıklamada, 'partide hayata geçirilmek istenen yapısal ve ilkesel değişikler' derken yetkilerini kısıtlayan tüzük değişikliğini kasteden Sağlar'ın, 'Karayalçın'a yakın hizip' diye tanımladığı kişilerin de Genel Sekreter Yardımcıları Serçin Baykal, Nebahat Tüysüzoğlu, Eyüp Ünal dışındaki tüm Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri olduğu ortaya çıktı. Sağlar'ın istifasının ardından Genel Sekreter Yardımcıları Baykal, Tüysüzoğlu ve Ünal'ın da istifa edebileceği iddia edildi. Sağlar'ın sol güçbirliğinin belirsizliğe girmesinden de rahatsız olduğu ve bu konuda Karayalçın'a sert eleştirilerle yüklendiği ifade edildi.
HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2004 Pazartesi 20:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?