23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Filistin Arafat için savaşacak!

Malezya, ABD ve diğer dünya güçlerinden, İsrail'in Filistin lideri Yaser Arafat'ı sınır dışı etmesini engellemesini istedi.
     
     Dışişleri Bakanı Seyid Hamid Albar, Washington yönetiminin, Rusya, Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer nüfuzlu ülkelerle BM'de toplanarak, Arafat'ın Batı Şeria'dan sınır dışı edilmesine karşı çıkması gerektiğini söyledi.
     
     Resmi Bernama ajansına konuşan Seyid Hamid, Arafat'ın sınır dışı edilmesinin barışa yardımcı olmayacağını belirterek, ''İsrail giderek daha da küstahlaşıyor'' dedi.
     
     ENDONEZYA
     Dünyanın Müslüman nüfusun en kalabalık olduğu ülkesi Endonezya da, Filistin lideri Yaser Arafat'ı saf dışı bırakma çabalarının, bölgenin istikrarına yardımcı olmayacağını bildirdi.
     
     Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marty Natalegawa, basın toplantısında, ''Bu konuda benzer tutumda olan diğer ülkelerle, İsrail'in kararına karşı destek için seferber olacaklarını'' söyledi.
     
     Sözcü, İsrail kabinesinin Arafat'ı sürgün etme kararını kınadıklarını da belirtti.
     
     İsrail güvenlik kabinesi, İsrail'de Salı günü düzenlenen, 15 kişinin öldüğü intihar saldırılarına karşılık olarak, barışın önünde ciddi bir engel olarak nitelediği Arafat'ı sınır dışı etme kararı almıştı. Ancak kararın uygulanması, ABD'nin güçlü bir şekilde karşı çıkmasının ardından ertelenmişti.
     
     RUSYA
     Rusya, Filistin lideri Yaser Arafat'ın sürgüne gönderilmesinin ''ciddi bir siyasi hata '' olacağını belirtti.
     
     Dışişleri Bakanlığı bildirisinde, İsrail hükümetinin bu konuda aldığı prensip kararının ''Moskova'da kaygıyla karşılandığını'' ve bu kararın uygulamaya geçirilmesinin, ''durumun zaten çok karışık olduğu bölgede son derece olumsuz sonuçlar doğurabileceği'' kaydedildi.
     
     Bildiride, Arafat'ın sürgüne gönderilmesinin ''Filistin-İsrail krizinin barışçı yollardan çözümüne son noktayı koyacağı ve bölgede kontrol edilemez gelişmelere yol açabileceği'' uyarısında bulunuldu.
     
     İsrail güvenlik kabinesi, Arafat'ın sürgüne gönderilmesi kararı almıştı. Ancak kararın uygulanması, ABD'nin güçlü bir şekilde karşı çıkmasının ardından ertelenmişti.
     
     Karar, Filistin'de tam anlamıyla bomba etkisi yaptı. Arafat'ın karargahı etrafında toplanan binlerce kişi liderlerine sahip çıktı ve İsrail'e meydan okudu. Filistin halkı, İsrail'in verdiği bu kararı, savaş ilanı olarak niteledi..

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2003 Cuma 14:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?