19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Filistin ayakta

Hamas lideri Abdülaziz Rantissi'nin İsrail helikopterlerinden düzenlenen füze saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde sokağa dökülen onbinlerce Filistinli'nin intikam yeminleri ettiği bildirildi.


Ellerinde Hamas'ın bayrakları ve Ranstissi'nin resimlerini taşıyan Filistinliler, Rantissi'nin cesedinin bulunduğu Şifa Hastanesi çevresinde toplanmaya başladı.


Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugay'na çağrıda bulunan Filistinliler, Tugay'ın, Tel Aviv'de intikam almasını istedi. Batı Şeria ve Ramaallah'ta sokağa çıkan Filistinlilere, hoparlörlerden yapılan seslenişte, yas tutup kepenklerini indirmeleri istendi.


Tulkarem, Cenin ve Nablus'ta silahlı kişilerin havaya ateş açtıkları, El Amari ve Kalandiya mülteci kamplarında bulunan Filistinliler'in de Ramaalah-Kudüs yolunu trafiğe kapatarak, lastik yaktıkları bildirildi.


Bu arada, İsrail Hükümet Sözcüsü Avi Pazner, Rantissi'ye düzenlenen saldırının, Hamas'ı zayıflatmaya yönelik yapıldığını açıkladı. İsrail ordusu, Rantissi'nin öldüğünü doğrularken, Rantissi'nin doğrudan, İsrailliler'e yönelik terör saldırılarından sorumlu olduğunu açıkladı.

KUDÜS - İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 23:22:30
Güncelleme :17 Nisan 2004 Cumartesi 23:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?