20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Filistinliler Arafat sonrasını tartışıyor

Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat’ın Paris’te durumunu ağır olduğu ve öldüğü söylentilerinin ardından Filistin’de Arafat sonrası tartışmalarıyla birlikte Filistinliler birleşme konusunu masaya yatırdı.

Başbakan Ahmet Kurey, Gazze’de örgüt yöneticileri ile görüşürken Filistinli hükümetinin diğer yetkilileri de Yaser Arafat’ın Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki karargahında bir araya geldi. Filistin eski Başbakanı Mahmud Abbas’ın başkanlık ettiği toplantıda son gelişmeler ele alınırken, toplantı sonrası konuşan Filistin Devlet Başkanı Arafat’ın asistanı Tayyip Abdurrahim, Filistin Birliği’nin karara bağlandığı günler. Mahmut Abbas’tan ve diğer arkadaşlardan Arafat’la ve diğer konularla ilgili son bilgileri aldık. Arafat’ın sağlık durumunun kötüleşmesine üzüldük. Acil şifalar diliyoruz. Umarız biran önce halkının yanına döner" dedi.

Filistin’in tarihi bir süreçten geçtiğini belirten Filistin Devlet Başkanı Arafat’ın asistanı Tayyip Abdurrahim, "Tarihi bir süreci yaşıyoruz. Bu toplantıda en son ve en önemli olarak, bu bütün halkımızı ve vatanımızı ilgilendiren bir konudur ki; Yaser Arafat’ın da her zaman öncelikle kabul ettiği Filistin Birliği’nin sağlanması ve vatanımızın kurumlarının korunmasını tartıştık" açıklamasında bulundu.

"Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın Arafat’ın sağlık durumunu hassasiyetle takip etmesi ve sağlık görevlilerinin özel ilgisini takdir ediyoruz" diyen Arafat’ın asistanı Abdurrahim, "Yeniden seçilen ABD Başkanı George W. Bush’un Filistin üzerinde emelleri var. Toplantıda bunları da konuştuk." ifadesini kullandı.

Filistin eski Başbakanı Mahmud Abbas ise, kısa bir açıklama yaparak, "Yaser Arafat’ın durumunu dakika dakika takip ediyoruz. Acilen şifa bulmasını diliyoruz" dedi.

RAMALLAH (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 11:20:10
Güncelleme :7 Kasım 2004 Pazar 11:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?