30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Film gibi uyuşturucu operasyonu

Müşteri kılığındaki sivil polisler, uyuşturucu madde sattığından şüphelendiği kişilerle temasa geçti ve telefonda "çay içmeye geliyoruz" dedi.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti. Sivil polis ekipleri Kadıköy'de şüphe üzerine durdurdukları Serkan D. üzerinde bir miktar kubar esrar olarak tabir edilen uyuşturucu madde buldu. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı polisler şüpheliyi gözaltına alırken, uyuşturucu maddeyi temin ettiği kişilerle bağlantıya geçti.

"ÇAY İÇMEYE GELİYORUZ"
Serkan D.'den parolayı öğrenen polis ekipleri telefonda "Çay içmeye geliyoruz" dediği satıcılardan "Kaç çay içersiniz" karşılığını aldı.

Müşteri kılığındaki sivil polisler satıcılarla Maltepe Esenkent Mahallesi minibüs son duraklarında buluşma ayarladı. Operasyonu başlatan polis ekipleri, satıcıları beklemeye başladı. Kısa sürede buluşma mekanına gelen şüpheliler, sivil polislerle pazarlığa başladı.

KAÇMAYA BAŞLADILAR
Şüpheliler bir süre sonra müşterilerin polis olduğunu anlarken, geldikleri otomobile binip kaçmaya başladı. Polis ekipleri kaçan şüphelileri takip etti. Takip sırasında şüpheliler polis ekiplerine silahla 7-8 ateş ederken, polis ekipleri de dur ihtarın bulunduktan sonra havaya ateş etti. Şüphelilerin kurşunlarından biri takipteki polis araçlarından birine isabet etti. Yaklaşık 1 km araçla kaçan şüpheliler Esenkent Mahallesi'nde bir sitenin otoparkına girdikten sonra yaya olarak kaçmaya devam etti. Bir süre de yaya olarak devam eden takip polisin şüphelileri yakalamasıyla son buldu.

DÖRT KİŞİ KISKIVRAK YAKALANDI
Etkisiz hale getirilen şüphelilerden birinin üzerinden 7.65 çapında bir silah, ve ayrıca araçta yapılan aramada 27 poşet satışa hazır "kubar esrar" bulundu. Mehmet Ali A., Volkan B. Sercan Ç. Emre K. isimli şüpheliler gözaltına alınırken, şüphelilerin yaya olarak kaçtığı bölgede yapılan aramalarda ise yeşillik alanda bir silah daha bulundu.

ÇOCUK YAŞTA UYUŞTURUCU SATICISI OLDULAR
Şüpheliler Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yaşlarının 18'in altında olan Mehmet Ali A., Volkan B. işlemlerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

 

 

...
Yayın Tarihi : 13 Mart 2011 Pazar 10:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?