30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Film senaryosu değil gerçek

DP milletvekili adayı Sayar, tuttuğu kiralık katillere para vermedi, kendisi hedef oldu.

DP milletvekili adayı Hakkı Sayar, eski ortağı ve oğlunu öldürmeleri için tuttuğu kiralık katillere ödeme yapmadı. Paralarını alamayan kiralık katiller de baba-oğulla “Siz para verin, onu öldürelim” diye pazarlık yaptı. Ancak baba polise haber verince Sayar ve 5 adamı tutuklandı.

İzmir’de meydana gelen film senaryolarını aratmayacak olayda, Gümüldür’deki Sea Side Residence Tatil Köyü’nün sahibi Mustafa Tuncay Kantarcı ve oğlu Sadi Tolga Kantarcı ile Hakkı Sayar arasında işletme konusunda sorunlar çıktı. Kantarcı ailesi işletmeyi Sayar’dan aldı ve bundan sonraki süreç iddiaya göre şöyle gelişti:

200 bin TL’ye anlaştı

Önce AKP daha sonra CHP’ye üye olan Hakkı Sayar, 12 Haziran seçimlerinde Demokrat Parti’den İzmir milletvekili adayı oldu.

Aralarında husumet bulunan eski ortağı Kantarcı ve oğlunu iddiaya göre sürekli tehdit eden Sayar, istediğini elde edemeyince çareyi kiralık katil tutup baba oğulu öldürtmekte buldu. İç Anadolu Dernekler Federasyonu Başkanı da olan Sayar, katillerle 200 bin TL karşılığında anlaştı.

Hedeflerinin her anını kayıt altına alan kiralık katiller; baba oğulun evden çıkış saatlerinden, öğle yemeğini kaçta yediklerine kadar tüm detaylarıyla bilgi topladı. 20 gün boyunca hedeflerini anbean videoya çekti. Ancak infaz öncesi anyaştıkları parayı alamadılar.

Baba polisle işbirliği yaptı

Buna sinirlenen çete üyeleri 27 Ağustos 2011’de Balçova’da bir alışveriş merkezinde kadın arkadaşıyla oturan Sadi Tolga Kantarcı’nın yanına gitti ve görüşme talep etti. Oğul Kantarcı’ya olayı detaylarıyla anlatan ve videoları gösteren çete üyelerinin, eğer isterseniz aynı ücreti verin, sizi öldürmek isteyeni öldürelim dediği ileri sürüldü. Ertesi gün baba Kantarcı da katillerle buluştu ve pazarlığa başladı. Ancak daha önce polise de haber verdi. Baba ile oğlunu uzaktan takip eden polis, çevre güvenliği aldıktan sonra kiralık katilleri kıskıvrak yakaladı.

Zanlılar O.A. (37), Binali G. (57), L.S. (35), H.B. (22) ve Ö.T. (25), ile azmettirici olarak gözaltına alınan Hakkı Sayar (50) tutuklanarak cezaevine kondu.

Yaşanlar sonrası şoka giren işadamı Mustafa Tuncay Kantarcı, “Bu kadar cani olacağını aklıma bile getirmezdim. Adalete güveniyorum” dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2011 Salı 11:20:05
Güncelleme :13 Eylül 2011 Salı 11:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?