18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Film senaryosu gibi!

İstanbul Laleli'de bir banka şubesinin kasa sorumlusu Murat Gözcü, kasadaki 397 bin euroyla ortadan kayboldu.

Gözcü'nün yabancı uyruklu sevgilisiyle sahte pasaport kullanarak yurtdışına kaçtığı belirlendi.

Geçen kasım ayının 24'ü özel bir bankanın Laleli şubesi çalışanları için aslında sıradan bir gündü. Kasa sorumlusu Murat Gözcü o gün işe geç kalınca önce pek kimse önemsemedi. Aradan saatler geçmesine rağmen, hâlâ ortalarda görünmeyince personelin içine bir kurt düştü. Hemen kasaya koşanların o tatsız süprizle karşılaşması gecikmedi.

Kasadaki 397 bin euro'nun yerinde yeller esiyordu. Kasa sorumlusu Murat Gözcü'nün bir önceki gece kasayı açtığı ve içindeki 397 bin euro'yu çaldığı ortaya çıkınca hemen polise haber verildi. Dedektifler onca parayı çalan Murat Gözcü'nün peşine düştü. Önce Gözcü'nün yaklaşık on yıldır oturduğu Bahçelievler'deki evine gidildi. Ancak, evde kimse olmadığı belirlendi.

SEVGİLİSİ SARIŞIN OLDU
Çevrede yapılan soruşturmada bir görgü şahidi, Murat Gözcü'nün yanında yabancı uyruklu ve sarışın bir kadın gördüğünü söyledi. Binlerce euro'yu çalan Murat Gözcü yalnız değildi. Yanındaki bu kadın muhtemelen sevgilisiydi. Hemen sınır kayıtları incelemeye alındı, ancak Murat Gözcü adıyla yapılmış bir çıkış olmadığı ortaya çıktı. İstanbul Asayiş Şube Yankesicilik-Dolandırıcılık Bürosu dedektifleri bu kez, 'nasıl kaçtı' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Yanıt, İstanbul Atatürk Havalimanı güvenlik kameralarının 24 Kasım 2009 tarihli kayıtlarında saklıydı. Murat Gözcü ve meçhul sevgilisi, o gün TK 1332 sefer sayılı uçağa kol kola binerek Azerbaycan'a uçmuştu.

BAŞKA İSİM KULLANDI
Murat Gözcü'nün yurtdışına kaçarken Kemal Başal'a ait pasaportu kullandığı belirlendi. Dedektiflerin ulaştığı Başal, "Pasaportumu ve kimliğimi kaybettim. Murat Gözcü'yü de tanımam" dedi. Bankacının yanındaki meçhul kadının kimliği de çok geçmeden ortaya çıktı. Murat Gözcü'nün sevgilisi olduğu sanılan sarışın kadın yabancı uyruklu 35 yaşındaki Dana Batyrova'dan başkası değildi. İddiaya göre Batyrova ve Murat Gözcü yaklaşık bir yıldır birliktelerdi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermetcan, bankacı ve sevgilisi için yakalama kararı çıkarttı. Kasadan çaldığı 397 bin euro ile sırra kadem basan Murat Gözcü ve yabancı sevgilisi, şimdi Interpol aracılığıyla aranıyor.

Sabah
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 19:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?