19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Fındık'ta neler oluyor?

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Koç, fındık fiyatının henüz açıklanmaması nedeniyle fındık üreticisi tedirgin.

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Koç, fındık fiyatının henüz açıklanmaması nedeniyle hem fındık üreticisinin hem de tüccarların tedirgin olduğunu belirterek, hükümetten en kısa sürede fındık fiyatını açıklamasını beklediklerini söyledi.

Dün FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu üyelerinin İstanbul'da fındıkla ilgili bir toplantı yaptığı bilgisini aldıklarını ifade eden Ahmet Koç, "Şu anda fındık üreticisi çok tedirgin durumda. Biz tüccarlar da çok tedirgin durumdayız. Sahil kesimdeki fındık üreticileri fındığını topladı ve hatta pazara götürecek duruma getirdi. Fındığını toplatan üreticilerimiz işçilerine yevmiyelerine verecekler.

Üreticilerin de ilk adresleri de biz tüccarlarız. TMO fındık fiyatını açıklamadığı için biz de vatandaşa ne para ne de fiyat verebiliyoruz. Biz ihracatçıdan para talebinde bulunduğumuz zaman ihracatçı bugünkü fiyatın 2.60 YTL olduğunu söylüyor. Biz de bunu fındık üreticisine söylüyoruz. Fındık üreticisinin de bu fiyattan fındık satması mümkün değil. Fındık üreticilerine tavsiyede bulunuyorum. Fındık fiyatı açıklandıktan sonra işçilerine ödeme yapsınlar.

Üreticilerimiz hiç olmazsa bu sayede belli bir zarardan kurtulmuş olurlar. İnşallah hükümet iyi bir fiyat açıklar, serbest piyasada da fiyat iyi olur” dedi. Başkan Koç, hükümetten en az kilogramda brüt 5 YTL gibi bir fiyat açıklanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 16:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?