18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Fırıncılar, Milli Takım kadrosuna girebilmek için kıyasıya yarıştı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Fransa’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için oluşturulması düşünülen Türkiye Fırıncılar Milli Takımı seçmelerinin 2. ayağını Ankara’da başlattı.

Seçmelerde, Safranbolu evlerinden, Anıtkabir’e, trafik polisi aracından, Hitit Güneşine kadar bir çok farklı ürün yarıştı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun destekleri ve Öz-Maya şirketinin sponsorluğunda düzenlenen seçmeler ile 15 yarışmacı ekmeklerini sergiledi. Türkiye’yi Rusya elemelerinde temsil etmek isteyen 15 yarışmacı Safranbolu Evi’nden Anıtkabir’e, Boğaziçi Köprüsü’nden, Hitit Güneşine, Osmanlı Turası’ndan ve Türk Bayrağı Motifli Barış Kek’ine kadar bir ürün hazırladı. Toplam 15 yarışmacının kıyasıya mücadele edeceği yarışmada, Carrefour, Canerler, Kuki House, Tema Mühendislik Fırını, Ankara Halk Ekmek Fabrikası, Pelita Pastanesi, Gima, Yimpaş, Başkent, Unlu Mamüller, Taymek Unlu Mamüller, Cumhuriyet Ekmek Fırını, Bilfa Unlu Mamüller, Real ve Burdur’dan Birlik Ekmek elemanları hünerlerini sergiledi. "Baget ve özel ekmekler", "milföy hamuru ve unlu mamüller" ile Türk kültürüne yönelik artistik dallarda yarışacak milli takım gruptan birinci olarak çıkarsa, 2005’de Fransa’da yapılacak ’Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak.

Milli Takım seçmelerine katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, kutsal bir gıda olan ekmek yarışması için biraraya gelindiğini belirterek, Türkiye Fırıncılar Milli Takımının Fransa’daki Dünya Şampiyonasına katılacağına inandığını söyledi. Güçlü, "Dünyanın en eski gıdası olan ekmeğin, düzenlenen bu yarışmayla ülke ekonomisine katkısı olacağına inanıyorum. Onları şampiyon olarak görmek istiyorum" dedi. Seçmelere katılmadan programdan ayrılan Bakan Güçlü, gazetecilerin Türkiye’nin ilk patentli ekmeği ile ilgili soruları üzerine, "Ekmeğin sağlıklı, ucuz ve kaliteli olmasını patentli olmasına tercih ederim" diye cevap verdi. Gazetecilerin, ekmeğin tadına bakmalarını istemeleri üzerine Güçlü, tüm insanlar gibi her gün ekmeğin tadına baktığını söyledi.

Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı ise Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’nın Portekiz’e gitme fırsatını son anda kaçıran Futbol Milli Takımı’nın yarıda bıraktığı işi tamamlayacağına inandığını ifade ederek, "Fransa’da, yeteneklerimizi, dünyaya bakış açımızı, alın terimizi masaya yatıracağız" diye konuştu. Hünerlerini sergileyen Ankaralı yarışmacılar jüri tarafından ürünün görünüşü, tadı ve orjinalitesi ile değerlendirilecekler. Jüri üyelerinin tek tek incelediği ürünler daha sonra yarışmayı izlemeye gelen insanların beğenisine sunuldu. Binbir güçlükle hazırlanan Anıtkabir, Safranbolu evi gibi ürünler biranda yarışmaya katılan izleyiciler tarafından yenilmeye başlaması ilginç görüntüler oluşturdu. Yarışmada dereceye girenler ise jüri üyelerinin dikkatli seçimlerinin ardından seçilecek. Seçmelerde ilk 3’e girecek fırıncılar Adana, İzmir, ve İstanbul seçmelerinden dereceye girenlerle beraber "Adana Fuarcılık Araştırma Merkezi’nde şampiyonaya hazırlanacak. 3 Mart’ta Rusya’da Doğu Avrupa Grubu’nda mücadele edecek Türkiye Fırıncılar Milli Takımı Bulgaristan, Estonya, Litvanya, Finlandiya, Letonya, Romanya, Rusya ve Ukranya ile mücadele edecek. Türk Milli Takımı Rusya’da birinci olursa 2005’de Fransa’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılacak.

ANKARA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 16:48:00
Güncelleme :9 Ocak 2004 Cuma 16:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?