17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Fransa'da Türk Aile Gelini İşkenceyle Öldürdü

Fransa'nın Belfort kentinde geçen hafta cumartesi günü, aile bireylerinin işkencesine maruz kaldığı iddia edilen bir çocuğu bulunan ve 5 aylık hamile olan Meliha Demir'in, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Meliha Demir'e işkence yaptıkları iddia edilen Kırşehirli Demir ailesi tutuklanırken aile yakınları basında yer alan haberleri yalanladı.

Belfort kentinde yaşayan ve Kırşehirli Demir ailesinin tanıdıkları, Fransız basınında yer alan kadına "Başörtüsü takmadığı için işkence yapıldığı" şeklindeki iddiaları yalanlarken, olayın aile içi geçimsizlikten kaynaklandığı ifade edildi. Aile fertlerinin hiç birisinin türban takmadığına dikkat çeken, söz konusu aileye yakın bir Türk, Meliha Demir'in rahat hareket eden birisi olduğunu ve oturdukları binanın çevresindeki yabancılardan sigara alıp içmesinin tartışmaya neden olduğunu söyledi.

 Kayın baba Halil, kayın valide Zübeyde, eşi Hakan ve kayın biraderi Harun tarafından saçı yakılmak ve yüzü jiletlenmek suretiyle işkenceye maruz kaldığı iddia edilen Meliha Demir'in 20 aylık bir çocuğu bulunduğu ve 5 aylık da hamile olduğunu ifade edilirken, hastanede tedavi gören kadının hayatını kaybettiği öğrenildi.

Demir ailesinin bir kaç yıl evvel, çocuklarını Türkiye'de evlendirip, gelinlerini Türkiye'den getirdiğini söyleyen aile yakını bir kişi, aynı evi paylaşan aile bireyleri arasında sıkça rastlanan bir anlaşmazlık sonucu gelinin işkenceye uğramış olacağını ileri sürdü.

Bu arada, genç kadının 20 aylık çocuğunun Belfort Sosyal Yardım Bürosu tarafından muhafaza edildiği açıklanırken, işkenceye karıştığı iddia edilen Demir ailesi bireylerinin mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

TANSU SARITAYLI - PARİS (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2004 Pazar 18:20:55
Güncelleme :12 Nisan 2004 Pazartesi 23:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?