24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Fren yerine gaza bastı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yeğeni kaldırımdaki iki kadına çarptı. Genç kız, yerde yatan yaralıları görünce sinir krizi geçirip ağladı

Beşiktaş Çırağan Caddesi’ne Sinan Paşa Kuyu Sokak’taki yokuştan aşağı inerek girmeye çalışan Zehra Topbaş’ın kullandığı otomobil, bir anda kontrolden çıktı.

Sokaktan caddeye aşırı hızla giren otomobil, sürücüsü Zehra Topbaş’ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine, yayaların olduğu kaldırıma çıktı. Kaldırımda yürüyen Nesibe Çakıralmaz ile Selda Bayoğlu’na çarpan otomobil, aydınlatma direğini devirdikten sonra adliye binasına çarparak durabildi. Kazadan mucize eseri yaralı olarak kurtulan Nesibe Çakıralmaz ile Selda Bayoğlu’na ilk müdahaleyi adliyede görevli doktor ile yakındaki Bahçeşehir Üniversitesi’nin arama-kurtarma ekibi yaptı.

Gözyaşlarına boğuldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yeğeni olduğu belirlenen sürücü, kazanın ardından sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan yeğen Topbaş’ı kaza sırasında otomobilde yanında olan arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Genç kız daha sonra adliyenin bahçesine alındı.

Adliyede görevli polis memurları ile vatandaşların haber vermesine rağmen 112 Hızır Acil’e bağlı ambulans, olaydan 15 dakika sonra kaza yerine ulaştı. Yaralılardan durumu daha ağır olan Nesibe Çakıralmaz ilk ambulansla, Selda Bayoğlu ise kazadan 20 dakika sonra gelen ikinci ambulansla Taksim Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazanın meydana geldiği yerde fren izine rastlanmazken görgü tanıkları otomobilinin aşırı hızlı olduğunu öne sürdü. Zehra Topbaş’ın fren yerine gaza bastığı öne sürüldü. Kaza yerine gelen üçüncü ambulansa konulan sürücü Zehra Topbaş da hastaneye kaldırıldı. Polis, tedavisi yapılan genç kızın ifadesini aldı.

...
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:00:26
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?