20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Fuhuştan kurtarılana psikolojik destek

Yurtdışından kandırılarak getirilip fuhuşa zorlanan ve polis baskınıyla kurtarılan kadınlara psikolojik destek.

İstanbul'da son 4 yılda yurt dışından Türkiye'ye getirilerek fuhşa sürüklenen ve güvenlik güçlerince kurtarılan yabancı uyruklu 350 kadın, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) bünyesinde kurulan sığınma evinde gördükleri psikolojik desteğin ardından ülkelerine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, insanicaretinin önlenmesi amacıyla 2004 yılında İKGV, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında bir protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde güvenlik güçlerinin tespit ettiği ve yaptıkları çalışmalar sonucunda fuhuştan kurtarılan kadınların, vakıf bünyesinde kurulan sığınma evlerinde barındırılmasına başlandı.

Sığınma evlerinde, yaşadıkları travma yüzünden psikolojik ve sosyal destek de verilen yabancı uyruklu 350 kadının ülkelerine dönmesi sağlandı.

Konuya ilişkin konuşan İKGV Program Koordinatörü Muhtar Çokar, 1990'lı yıllardan sonra yabancı uyruklu kadınların ülkeye girişlerinde çok büyük bir artış olduğunu belirterek, bu kadınların özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük kentlere ve Karadeniz Bölgesi'ne ya da güneydeki kıyı şehirlerine geldiğini söyledi.

Para kazanmak amacıyla Türkiye'ye gelen bu kadınların büyük bir kısmının kendi istekleriyle fuhşa yöneldiğini anlatan Çokar, yabancı uyruklu kadınların azımsanmayacak bir bölümünün de başka kişilerce fuhşa zorla sürüklendiğini vurguladı.

AA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 11:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
,,,,,, IP: 78.183.54.xxx Tarih : 17.01.2008 21:00:22

bu yapanlar çok şerefsizdir insan oğlu değilsin  bunları ömür hapis vermeleri lazım