26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Futbolcular ayaklandı

Bodrum'da yapılan ikinci yarı hazırlıkları sırasında alacaklarının ödenmemesi nedeniyle kamptan ayrılan futbolcular, ödeme yapılma sözü verildiği için geldikleri Erzurum'dan yeniden ayrılma kararı aldı.


TFF 2. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Erzurumspor'da alacakları ödenmeyen futbolcular ayaklandı. Bodrum'da yapılan ikinci yarı hazırlıkları sırasında alacaklarının ödenmemesi nedeniyle kamptan ayrılan futbolcular, ödeme yapılma sözü verildiği için geldikleri Erzurum'dan yeniden ayrılma kararı aldı.

Kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Mavi-Beyazlı futbolcular, "Erzurumspor'u 25 eşek olarak bugüne kadar biz getirdik. Bundan sonra kim götürecekse götürsün" dediler.

150 bin TL ödeme yapma taahhüdü verilmesi üzerine Pazartesi günü Erzurum'a gelerek, Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Arsinspor maçının hazırlıklarına başlayan Erzurumspor'da olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Düzenledikleri basın toplantısında yaşadıkları sıkıntıları dile getiren futbolcular, "Bizden buraya kadar. Yarın akşam 17.00'ye kadar son bir kez bekleyeceğiz. Eğer sonuç alınamazsa bavulumuzu toplayıp, evimize döneceğiz" dediler.

Takım adına görüşlerini dile getiren kaptanlar Abdulkadir ve Remzi, futbolcular olarak bugüne kadar çok özverili davrandıklarını belirterek, bunun karşılığında kendilerinin mağdur edildiğini savundular.

"Erzurumspor'un 150 bin TL için küme düşme noktasına gelmesi, bu şehir için utanç kaynağı olmalı" diyen takım kaptanları Abdulkadir ve Remzi, şunları söyledi:

"Erzurumspor, zaten bulunduğu konumu hak etmeyen bir kulüp. Sezon başından bu yana çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmamıza rağmen, bir gün olsun bunu basına yansıtmadan, yönetimle çözmeyi istedik. Ancak gelinen noktada, kulüp yönetimi bize mülki amirlerin kendilerine verdikleri sözleri tutmadıklarını ve bize ödeme yapamayacaklarını söyleyince basın toplantısı düzenleyerek, sıkıntılarımızı anlatmak zorunda kaldık. Yönetim, bize bugüne kadar transfer peşinatımızın yarısını ve bazı maç primleri dışında bir ödeme yapmadı. Peşinatlarımıza karşılık yapılan ödemenin arasından 6 ay geçti. Bizler de ev geçindiriyoruz, çocuklarımız, sorumlu olduğumuz insanlar var. Bugüne kadar hep sabrettik ve bekledik. Artık dayanacak gücümüz de sabrımız da kalmadı. Bakın, bugün birçoğumuzun sözleşmelerimizi fesh etmemiz için son gündü. Ancak biz, verilen sözlere itimat ederek, beklemeyi tercih ettik. Neticede bu hakkımızı da kaybettik. Şimdi yöneticilerimizin, paramızı ödeyemezlerse, sözleşmelerimizi karşılıklı fesh etme sözlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Herhalde son kez bir ağabeylik yapacaklardır"

Erzurumspor'da devre arasında yapılan kampta 6 futbolcu daha önceden paralarını alamadığı için kamptan ayrılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 23:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?