25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Futbolda bir ilk gerçekleşti!

Türkiye'de ilk kez bir televizyon kanalında canlı olarak Kürtçe maç yayınlanırken, televizyon'da Kürtçe maç izleyen vatandaşlar bir hayli sevindi.

Bank Asya 1. Lig'de her hafta canlı olarak Kürtçe 1 maç yayınlama kararı alan TRT'6 (Şeş), bu hafta Diyarbakır'da oynanan Diyarbakırspor - Altayspor maçını ekrana getirdi. Saat 19.00'da başlayan maç, TRT 6 ekranlarında Kürtçe anlatım ile canlı yayınlanırken, Yılmaz Aslan'ın Kürtçe sunduğu "Şeva Futbole" programında Diyarbakırspor'un unutulmaz futbolcusu Ramazan Kahramaner de 90 dakika boyunca karşılaşmayı analiz etti.

Fenerbahçe maçı nedeniyle kahvehanelerde TRT 6'da yayınlanan Diyarbakırspor Altay maçına ilgi, beklenenden az oldu. Maçı izleyenler ise TRT 6'nın bu yayınını çok beğendi. Maçı izleyen vatandaşlardan Murat Gezici isimli vatandaş, "Ben Diyarbakırspor'un maçının Kürtçe yayınlanmasından dolayı sevinçliyim. Çünkü bizim ana dilimiz Kürtçe, inşallah bundan sonra diğer dillerde de diğer maçları da izleme fırsatı buluruz" dedi.

Maçı izleyenlerden Abdullah Torul ise "Maçın Diyarbakır'da olması nedeniyle ilgi az ve vatandaşların çoğu Fenerbahçe maçını izliyor. Bu uygulamayı çok beğendik, dışarıda oynanacak olan maçlarda ilgi daha çok olur. Bizim büyüklerimizin bazıları Türkçe bilmiyor ve Kürtçe yayınlanmasından dolayı maçları da artık onlar zevkle izleyecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 23:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?