23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

G8 protestocuları polisle çatıştı

G8 zirvesinin yapılacağı İskoçya'nın başkenti Edinburgh'un Gleaneagles bölgesinde büyük bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

Protestoların amacı, Gleneagles'da toplanacak 8 lidere karşı alternatif fikirler üretmek. G8 zirvesinin sadece zengin ülkeler için olduğunu savunan göstericiler, protestolarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı protesto yürüyüşünde, 200'den fazla gazeteci de görev başında bulunuyor. Gleneagles bölgesine gelen polis, kurduğu 20'den fazla kontrol noktasında tüm araçları arıyor.

 Ünlü İngiliz milletvekili George Galloway'in aracı bile 5 kere aranmış bulunuyor. Polis tarafından cep telefonlarına gönderilen "yürüyüş iptal edildi" mesajına aldırış etmeyen göstericiler, protestoya yoğun bir katılım gösteriyor. Yürüyüşe 100 bin civarında göstericinin katılması bekleniyordu; ancak polis, yürüyüşe katılmak için gelen göstericilerin çoğunu geri gönderdi. G8 zirvesinin yapıldığı 5 millik alan çember içine alınmış durumda ve yolların büyük bir bölümü kapalı. Bu nedenle ulaşım da felç olmuş durumda.

Protesto yürüyüşünde İskoçyalı katılımcıların çoğunluğu oluşturduğu, ancak farklı bölgelerden de katılımlar olduğu gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 21:21:52
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 10:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?