17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Gaffar Okkan sukasti sanıklarına müebbet hapis istendi

Savcı, duruşmada 3 Gaffar Okkan suikastı zanlısı dahil 6 sanık için müebbet hapis, 1 sanık için 15 yıl, 1 sanık içinse 3 yıl 9 ay hapis cezası istedi.
Batman'da örgüte ait iki ayrı hücre evine düzenlenen baskında, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışma sonrası 3 kalaşnikof, 7 tabanca ve bol miktarda örgütsel dokümanla yakalanan Gaffar Okkan tetikçileri Mustafa Bozkurt, İbrahim Gürceğiz, Abdülkadir Aktaş ile 5 Hizbullahçı'nın yargılanmasına 2 No'lu DGM'de devam edildi. Duruşmada İbrahim Gürceğiz, Mustafa Bozkurt, Abdülsamet Ekinci, Emin Sabaz ve Ekrem Kılavuz adlı sanıklar hazır bulunurken, tutuklu sanıklar Abdülkadir Aktaş ve Bilal Çetiner ile tutuksuz sanık Mehmet İnaç katılmadı.
Savcı Muammer Özcan, delillerin toplandığını belirterek, esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı Özcan, sanıklardan Abdülsamet Ekinci'nin 15, tutuksuz sanık Mehmet İnaç'ın ise 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasını istedi. Bu arada sanık tetikçi Ekrem Kılavuz mahkeme başkanına, "Siz neye dayanarak bize bu kadar ceza veriyorsunuz? Elinizde delilleriniz var mı? Varsa bize sunun" dedi.
Mahkeme başkanı ise mütalaada tüm suçlamaların yer aldığını belirterek, "Sizlere birer nüshası verilecek. Savunmanızı buna göre hazırlayın" diye konuştu.
Bu sırada Okkan suikastı zanlısı Mustafa Bozkurt, avukat tutacak parası olmadığını ifade ederek, kendisine avukat tayin edilmesini istedi. Mahkeme ise kendisine Baro'dan bağımsız avukat isteyeceklerini belirtti.
Kısa bir ara veren mahkeme, sanıklara savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı 9 Mart 2004 tarihine erteledi.
ADNAN ŞİMŞEK - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2004 Çarşamba 11:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?