17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Galata Köprüsü trafiğe kapatılacak

Yeni Galata Köprüsü, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 27 Mart'ta 3 saat süreyle araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Yeni Galata Köprüsü'nde (baskül köprü) mesnet, kiriş ve kilitlerin yağlanması için bakım çalışmaları yapılacak.

Bu nedenle köprü, 27 Mart salı günü 01.30 - 04.30 saatleri arasında araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Bu tarihte Yeni Galata Köprüsü'nü kullanacak araç ve yayaların 01.30 - 03.30 saatleri arasında Atatürk Köprüsü'nü, 03.30 - 04.30 saatleri arasında da her iki köprü de deniz trafiğe açılacağından Haliç Köprüsü'nü kullanmaları gerekecek.

Yeni Galata Köprüsü, geçtiğimiz ay da bir günlüğüne bakımdan geçmişti. Tarihî Galata Köprüsü'nden sonra inşa edilen Yeni Galata Köprüsü, 1994 Aralık ayında tamamlandı. Eminönü ve Karaköy'ü birbirine bağlayan bu beşinci Galata Köprüsü, 490 metre uzunluğunda ve 80 metrelik kısmı açılabilen bir baskül köprü.

Köprünün yüzeyi 42 metre genişliğinde ve her yöne doğru 3 şeritli bir yol ve bir yaya yolu bulunuyor. Tramvay hattının Kabataş'a kadar uzatılması sonucu, köprünün ortasındaki iki şerit tramvay yoluna ayrıldı. Bu köprü, Norwich'deki Trowse Köprüsü ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birkaç köprünün yanı sıra dünyada, üzerinden tramvay geçen ender baskül köprülerden biri.

Ancak köprünün böyle bir eklentiye uygun olarak tasarlanmaması nedeniyle tramvay yolu inşaatı birçok soruna neden oldu. Kapakları açılıp kapandığında hatların birbirine tam olarak değmemesi bu sorunların başında geliyor.

 

AA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 18:33:31
Güncelleme :23 Mart 2012 Cuma 18:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?