18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Galatasaray'a kupa şoku!

Sezon başında yaptığı transferlerle ligde ve kupada şampiyonluğu hedefleyen Galatasaray, TT Arena'da 1461 Trabzon'a 2-1 yenildi ve kupaya veda etti.

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Galatasaray, sahasında 1461 Trabzon'u konuk etti.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada PTT 1. Lig ekibi 1461 Trabzon, Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura kalan Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

Sahaya yedek ağırlıklı bir kadro süren Fatih Terim, Hamit Altıntop, Engin Baytar, Emre Çolak gibi isimlere 11'de yer verdi.

Karşılaşmaya ağır başlayan iki takım da orta sahada birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı. Maçın ilk tehlikeli atağı ise 25. dakikada geldi. Bordo-Mavililer gole Sercan Kaya ile yaklaştı. Dakikalar 30'u gösterdiğinde Cris'in Yusuf'a yaptığı hareket penaltıya neden oldu. Topun başına geçen Sercan, takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin ilk yarısı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya baskın başlayan Galatasaray, aradığı golü bulamadı. Rakibinin üstüne giden Sarı-Kırmızılılar, defansta boşluklar verdi. 70. dakikada ise Emrullah ceza sahası dışından attığı golle Türk Telekom Arena'yı adeta sessizliğe boğdu. Emrullah mücadeledeki durumu 2-0 yaptı.

Bu golden 7 dakika sonra Emre Çolak farkı 1'e indirdi. Genç futbolcu 6 pasın üzerinden yarım voleyle fileleri havalandırdı ve skoru 2-1 yaptı. Bu golden sonra 1461 Trabzon, kendi yarı sahasına çekildi. Sarı-Kırmızılılar 2 kez direğe takıldı ve birçok gol fırsatını değerlendiremedi.

Karşılaşma 2-1 biterken Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turda veda etti. 1461 Trabzon ise gruplara kalmaya hak kazandı.

...
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2012 Salı 20:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?