19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gandi tüm ısrarlı cağrıları yanıtsız bıraktı

Hindistan’ta gerçekleştirilen 5 aşamalı seçimlerden zaferle ayrılan Kongre Partisi lideri Sonya Gandi, partililerin giriştiği çabaları sonuçsuz bırakarak, Başbakan olması yönünde yapılan çağrılara olumsuz cevap verdi.

Kongre Partisi Genel Sekreteri Oscar Fernandez, yaptığı açıklamada, Gandi’nin, "parti yönetimi ve ülkedeki işçilerin Başbakanlığı reddetme kararından vazgeçmesi yönündeki taleplerini" geri çevirdiğini söyledi.

Bu arada, Kongre Partisi milletvekillerinin, parti genel başkanlığı için eski Maliye Bakanı Manmohan’ı seçmeyi düşündükleri ifade edildi.

Parti sözcüsü Anand Şarma, milletvekillerinin görevini bırakmasının ardından yeni liderlerini seçmek için bugün parlamentoda bir oturum yapacaklarını kaydetti.
Parti yetkililerinden Selman Hurşid ise, Gandi’nin bugün Manmohan ile birlikte Hindistan Devlet Başkanı ile biraraya geleceğini bildirdi.

Öte yandan, Kongre Partisi üyeleri, bugün erken saatlerde Gandi’nin Yeni Delhi’deki evi önünde liderleri için bir destek gösterisi düzeledi. Partililer, Gandi’nin başbakanlığı kabul etmesini talep etti.

YENİ DELHİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 15:01:12
Güncelleme :20 Mayıs 2004 Perşembe 01:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?