20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Gandi'nin İngilizce ses kaydı bulundu

İngilizce konuştuğu bir ses kaydı ortaya çıktı. Gandi, genelde konuşmalarını Hindistan'ın yerel iki diliyle yaptığı için, Washington'da bulunan bu ses kaydının çok nadir bir örnek olduğu ifade edildi.
Ses kaydının, konuşmalarında Hindistan'daki Hindi ve Gucarati dillerini kullanan Gandi'nin, öldürülmeden birkaç ay önce İngilizce olarak yaptığı son konuşma olduğu sanılıyor.

Gandi hakkında bir biyografi yazan torunu Rajmohan Gandi, dedesinin İngilizce konuştuğu sadece 2 konuşma olduğunu, bunlardan birinin 1930'larda dini konuda olduğunu, ikincisi ve sonuncusunun da 2 Nisan 1947'de Yeni Delhi'de Asyalı liderlere hitaben yaptığı bu ses kaydı olduğunu ifade etti. Washington Post gazetesindeki habere göre, bu konuşma, gazeteci Alfred Wagg tarafından kayda alınmış. Kayıt, Washington'daki Milli Basın Kulübü'nün eski başkanı John Cosgrove tarafından muhafaza edilmiş.

"Hıristiyanlık bozuldu" demiş

Gandi, konuşmasında Hıristiyanlığın bozulduğunu, Batı'nın da yoğun bir şekilde hikmet eksikliği içinde olduğunu dile getiriyor. Hindistanlı lider, Batı'nın hızla atom bombası yapmakla meşgul olduğunu, bunun tüm dünyayı tahrip edebileceğini ifade ediyor.

Gandi 30 Ocak 1948'de bir Hindu tarafından öldürülmüştü. Hindistan'ın bağımsızlığı için mücadele eden Gandi, şiddet içermeyen, sivil itaatsizlik yoluyla direnişi seçmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 22:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.61.xxx Tarih : 2.07.2008 02:42:07

hiristiyanlık ne zaman düzgün dü kendinden olmayan beyaz olmayanı dünyada değil cennette bile yanında istemeyen ırkçı bir din inanışa bak bazı azizleri varmış kafirleri cennetten kovmuş ne saçmalık