28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Ganimeti görüp yine girdik!

Semra Özal’ın evine giren hırsızlar yakalandı. 11 kişi sorgularında çok sayıda ziynet eşyası gördükleri için villaya iki kez girdiklerini söyledi. Çalınan mücevherlerin, çete üyesinin Şanlıurfa’daki evinin bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı. Semra Özal, mücevherlerini teşhis için çağrılacak.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın, İstanbul Sarıyer’deki villasına girerek mücevher ve ziynet eşyalarını çaldığı ileri sürülen 11 kişi yakalandı. Hırsızlık çetesi üyelerinin, girdikleri villanın Özal’a ait olduğunu öğrenmelerinin ardından çaldıkları mücevher ve ziynet eşyalarını Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine götürerek çete üyelerinden İbrahim Denizli’ye ait evin bahçesine gömdükleri ortaya çıktı. Şüphelilerin tarif ettiği yerde bulunan ziynet eşyaları ve mücevherlerin teşhis etmesi için Semra Özal’a gösterileceği öğrenildi.

Özal’ın DNA’sını aldılar

Pırlanta, altın yüzük ve bileklik gibi ziynet eşyalarının bulunduğu kutu ile hizmetçiye ait dizüstü bilgisayar ve cep telefonunu çalarak kayıplara karıştı. Villada 5 saat ipucu için inceleme yapan polis villaya doktor getirerek Semra Özal’dan ve hizmetçisinden DNA için kan örneği aldı. Özal, ifadesinde çalınan eşyalarının içeriğini hatırlamadığını söyledi.

Üst üste operasyonlar

Hırsızlık olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada çalışmalarını sürdüren İstanbul polisi iki gün önce Bahçelievler, Küçükçekmece, Bağcılar ve Fatih’de tespit edilen yerlere baskın düzenledi, 12 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden birinin hırsızlık çetesi ile ilişkisinin olmadığı belirlenince serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 11 kişinin sorguları sonunda dördünün Semra Özal’ın villasına girdiği belirlendi. Sorgulanan şüpheliler, villaya ön taraftan binaya tırmanarak girdilerini söyledi.

‘Ön cepheden girdik’

Üç kişi ikinci kat penceresinden içeri girdi, bir kişi ise dışarıda kalarak gözcülük yaptı. Şüpheliler, ifadelerinde binanın ön tarafından girdikleri için arka tarafta bulunan polis kulübesini fark etmediklerini söyledi. Şüpheliler ziynet eşyalarının bir bölümünü çaldı ve sonra kapıyı kullanarak dışarı çıktı. Ancak villada çok sayıda ziynet eşyası bulmaları üzerine şüpheliler geri döndü.

‘Polisi görsek girmezdik’

Villada yeniden arama yapan hırsızlar buldukları yeni ziynet eşyaları ile birkaç parça eşyayı daha çaldı. Hırsızlık çetesinin başında Mete S.’nin bulunduğu belirlendi. Hırsızlıktan sabıkalı olduğu ortaya çıkan Mete S. polise “Biz evin ön tarafından girdik. Arkada polis kulübesi olduğunu bilmiyorduk. Zaten görsek girmezdik. Ertesi gün gazetelerde soyduğumuz evin Semra Özal’a ait olduğunu öğrenince yakalanacağımızı anlayıp evden aldıklarımızı toprağa gömdük” diye ifade verdi.
 

Mehmet Ali Demir - Vatan
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 15:28:21
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 16:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?