18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gara 'vekil' saunası

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Başkent'in tarihinde önemli yeri bulunan Ankara Garı'nda VIP müşterileri ile bürokrat ve milletvekilleri için özel sauna inşa ettirdi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın tepki gösterdiği Karaman, saunayı ‘‘Demiryolunda iyileştirme kapsamında yaptırdık’’ diye savundu.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın, Başkent'in geçmişine damga vuran tarihi Ankara Garı'nda VIP müşterileri, bürokratlar ve milletvekillerinin kullanımına özel bir sauna yaptırdığı ortaya çıktı. VIP Salonu'nun yanında bulunan PTT'nin başka bir yere taşınmasıyla boşalan yere bir duş bir de sauna yaptırılırken, bunun bir sır gibi saklandığı belirtildi.

BOŞLUĞU KULLANDIK

Olayın ortaya çıkmasının ardından saunanın fotoğraflarının çekilmesine izin vermeyen Karaman, PTT'nin yer değiştirmesi üzerine burayı değerlendirmek istediklerini belirtti. Karaman, sauna için bir harcama yapmadıklarını, hediye olduğunu söyledi. ‘‘Yeni bir inşaat yapmadık. Var olan bölümü değerlendirdik’’ diyen Karaman, şöyle konuştu:

TAHTA ÇAKTIK, OLDU

‘‘Demiryollarında iyileştirmeler yaparken VIP'de de iyileştirmeler yapalım dedik. Bizim trende hizmet eden arkadaşların temiz olması için zaman zaman orayı kullanmalarını istiyoruz. Biraz daha temiz olsunlar diye. Milletvekilleri ve bürokratlar da kullanacak. Tüm VIP müşterileri kullanacak. Harcamasını biz yapmadık. Orada yeni bir bölüm yapmadık. Tahta çaktık sauna oldu.’’

BAKAN YILDIRIM KIZDI

Çarşamba gecesi ani bir kararla Gar'a gelerek incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ise saunanın yapılmasına tepki gösterdiği öğrenildi. ‘‘Ne gerek vardı şimdi’’ diye tepki gösteren Yıldırım'ın rahatsızlığının nedeninin, demiryollarına yapılan yatırımın bu gibi olaylar nedeniyle gölgede kalmasını istemediği olduğu belirtildi.

Halka kapalı

Ankara Garı'ndaki PTT bürosunun boşalttığı bölümde inşa ettirilen saunadan sadece VIP müşterileri ile milletvekilleri ve bürokratlar yararlanabilecek. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, saunanın halka açık olmaması için ‘‘Kamuya açık desem halkı orada kaldıramayız’’ dedi. Karaman, saunanın içerden görüntülenmesine de izin vermedi. 

ÜMİT ÇETİN- HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2004 Cumartesi 03:35:31
Güncelleme :21 Şubat 2004 Cumartesi 05:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zeynel Canbaba IP: 88.226.30.xxx Tarih : 2.09.2006 22:46:20
söz konusu saunadan genel müdür süleyman karaman istifade etmektedir.hızlandırılmış tren kazasından önce karaman hızlandırılmış trenin makinistlerini saunada bekleyip tehirinin hesabını sorduğu öğrenilmiştir.