25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

GATA komutanı gözaltına alındı!

Eski GATA Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Balyoz soruşturmasının 3. dalgası kapsamında GATA Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan da gözaltına alındı.

2003 yılında emekli olduktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı olarak görev yapan Mustafa Kemal Tutkun’un, Güzelyalı Beldesi'ndeki evinde sabah erken saatlerden itibaren polis ve jandarma gözetiminde arama yapıldı bildirildi. Emekli tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun’un evinin arandığını bilgisi, aynı üniversitede görevli kardeşi Prof.Dr. Salih Zeki Tutkun tarafından doğrulandı.

Emekli tuğgeneral Tutkun’un gözaltına alınıp alınmadığına ilişkin bilgi verilmedi. Evdeki aramanın devam ettiği bildirildi.

Operasyonunun İzmir ayağında ise bir emekli albay polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltındaki emekli albay, uçakla soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderildi.

2 kişi sağlık kontrolünden geçirildi

Balyoz soruşturmasının 3. dalga operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan 2'si, öğlen saatlerinde Fatih Adliyesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

2 kişi adreslerinde bulunamadı

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Balyoz soruşturması kapsamında emekli Albay Ali Tarık A. ve Emekli Albay Erdal A.'nın gözaltına alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğüne Terörle mücadele ekipleri görevlendirildi. Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 2 zanlı bulunamadı. Zanlılardan emekli Albay Ali Tarık A.'nın Türk Hava Kurumunda çalıştığı ve kurum tarafından yurtdışında görevlendirdiği için şu an yurt dışında bulunduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 13:04:56
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 19:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Paranoya IP: 88.231.85.xxx Tarih : 5.04.2010 17:56:48

Aldılar başlarını, gidiyorlar.. Bakalım nereye kadar !. Yarın sabah uyandığınızda, acaba kimin tutuklanacağını tahmin edebilir veya duyabilirsiniz ?